SRC Belgesi Çeşitleri Nelerdir

ABONE OL
SRC Belgesi Çeşitleri Nelerdir

Yük ve yolcu taşımacılığı için araç kullanmak isteyen sürücülerin almak zorunda olduğu belgeye SRC belgesi denir. SRC belgesi sayesinde sürücüler yasal sınırlar dahilindeki araçları kullanabilirler. Ancak SRC belgelerinin de kendi içerisinde 5 çeşidi vardır. Bu çeşitler arasından hangi türü seçeceğiniz ise hangi aracı kullanacağınıza göre değişecektir.

SRC Belgesi Çeşitleri

SRC belgesi 5 çeşit olarak belirlenmiştir. Bu çeşitler ise aşağıdaki gibidir:

  • SRC – 1 Belgesi
  • SRC – 2 Belgesi
  • SRC – 3 Belgesi
  • SRC – 4 Belgesi
  • SRC – 5 Belgesi

SRC 1 Belgesi Nedir?

SRC 1 belgesine sahip olan bir sürücü uluslararası faaliyet gösteren yolcu taşıma araçlarını kullanabilirler. Yani SRC 1 belgeniz varsa bu durumda yurtiçinde yolcu taşıyamazsınız SRC 1 belgesi hakkında detaylı bilgi almak için buraya tıklayınız.

SRC 2 Belgesi Nedir?

Yurt içinde yolcu taşıma araçlarını kullanabilir. Ancak SRC 1 belgesinde olduğu gibi yurtdışına yolcu taşıyan araçları kullanamazlar. SRC 1 belgesi olan bir sürücü SRC 2 belgesinin geçerli olduğu haklara sahiptir. SRC 2 belgesi hakkında detaylı bilgi almak için buraya tıklayınız.

SRC 3 Belgesi Nedir?

Yük taşıma araçları kullanan sürücüler SRC 3 belgesi alması gerekir. Bu belgeye sahip olan bir sürücü sadece yurtdışına yük taşıyan araçları kullanabilir. SRC 3 belgesi hakkında detaylı bilgi almak için buraya tıklayınız.

SRC 4 Belgesi Nedir?

Yurt içinde yük taşıma araçları kullanmak isteyen sürücülerin SRC 4 belgesi alması gerekir. Bu belgeye sahip olan bir sürücü sadece yurtiçinde yük taşıyan araçları kullanabilir. SRC 4 belgesi hakkında detaylı bilgi almak için buraya tıklayınız.

SRC 5 Belgesi Nedir?

SRC 5 belgesine sahip olan sürücüler tehlikeli madde taşıyan araçlar ve sıvı madde taşıyan araçları kullanabilirler. Bu belge yukarıda saymış olduğumuz 4 SRC belgesinden daha farklı bir yapıya sahiptir. Bu nedenle SRC 5 belgesi hakkında detaylı bilgi almak için buraya tıklayınız.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

16.06.2021

P2096 Arıza Kodu Nedir

02.10.2020

2021 Ehliyet Yenileme – 2021 Ehliyet Yenileme İşlemi Nasıl Yapılır

02.02.2021

LPG Dönüşümü

14.06.2021

2022 Monoküler Ehliyet Nasıl Alınır