SRC 5 Belgesi Nasıl ve Nereden Alınır

ABONE OL
SRC 5 Belgesi Nasıl ve Nereden Alınır

SRC 5 belgesinin alınabilmesinin ilk şartı, ehliyetin 2003 yılından sonra alınmış olmasıdır. SRC 5 belgesinin geçerlilik süresi alınmış olan belgenin grubuna göre değişiklik gösterir. 3 ile 5 yıl arasında değişiklik gösteren bu ehliyetler özellikle tehlikeli madde taşımacılığı alanında araç kullananlar 5 yıl sonra belgelerini yenilemek zorundadır.

SRC 5 Belgesi Nereden Alınır?

SRC 5 belgesini alabilmek için SRC belgesi vermeye yetkili olan eğitim merkezleri ve sınavları açan kurumlara başvuru yapılması gerekir. Koşullu olan ders yüzdesinin tamamlanmasının ardından sürücünün 50–60 taban puanı alması gerekir. SRC belgeleri tehlikeli madde, yolcu ve yük taşımacılığı kapsamında gruplandırılır.

SRC Belgesi Tehlikeli Madde Taşımacılığı Şartları

Tehlikeli madde taşımacılığı adından da anlaşılacağı gibi risk içeren bir meslektir. Bu işi yapmak isteyen kişilerin öncelikli olarak SRC belgesi tehlikeli madde taşımacılığı eğitimi, maddenin yüklenmesi, taşınması ve boşaltımı evresindeki mevzuat bilgisini içermesi gerekir.

SRC 5 Belgesi Eğitim Ücretleri Ne Kadar?

SRC 5 belgesi eğitim ücretleri gerekli olan ders ve sınav koşullarına göre değişiklik gösterir. Eğitim kurumunun içerik ve eğitimi üzerine incelemeler yaparken danışman firmayla iletişime geçilerek detaylı bilgiler alınabilir.

Tehlikeli Madde Taşımacılığı Eğitimi Kapsamı

Tehlikeli maddelerin taşınması için sürücüler dersler aracılığı ile mevzuat hakkında detaylı bilgiler alabilir. Örneğin taşınabilecek olan tehlikeli maddelerin neler olduğu, araçta taşıma esnasında nelerin bulunması gerektiği gibi gerekli tüm teknik konular bu eğitim kapsamı içerisinde yer alır.

SRC Belgesi Alınmasının Faydaları Nelerdir?

SRC belgesi almış olmak kişiye yeni bir iş kapısı açabilecektir. Kişiye bir anlamda vasıf kazandıran bu belge sayesinde sürücüler daha fazla kazanç elde edebilirler.

Bu belge olmadan ticari bir aracı kullanmanın söz konusu olmayacağı göz önünde bulundurulduğunda SRC belgesine sahip olan bir sürücünün diğer sürücülerden tecrübe ve deneyim konusunda önemli bir artısı olacaktır.

SRC belgesiyle birlikte artık profesyonellik kabul edilmiş ve usta sürücü olduğu belgelenmiş olunur.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com  adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

30.05.2022

MPV Araç Nedir? MPV Araçların Özellikleri Nelerdir

18.10.2021

Öndeki Aracı Geçmek İçin Kurallar

10.03.2021

Yol Tutuşunu Etkileyen Faktörler Nelerdir

03.09.2021

Geceleri Güvenli Sürüş Nasıl Olmalı