SRC 3 Belgesini Kimler Alabilir

ABONE OL
SRC 3 Belgesini Kimler Alabilir

Uluslararası alanda yük taşımacılığı yapmak isteyen sürücülerin almak zorunda oldukları belgedir. Bu belgeye sahip olan bir sürücü TIR, kamyon, kamyonet, kapalı kasa panelvan ve küçük ticari araçları kullanabilirler. Türkiye sınırlarına ticari bir araçla çıkabilmek için gerekli olan zorunlu bir belgedir.

SRC 3 Belgesi

SRC 3 belgesine sahip olan bir sürücü iş yaşamında ve gelecek kariyerinde önemli bir adım atmış olabilir. Bu belgeyi aldıktan sonra bir ticari araçla yapılacak uluslararası taşımacılık iyi gelir getiren bir meslek olacaktır.

SRC 3 Belgesi Alabilmek İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

  • En az ilkokul mezunu,
  • En az b sınıfı ehliyet belgesi,
  • Silah, uyuşturucu, insan ve gümrük kaçakçılığı ile terör suçlarından sabıkasının olmaması

SRC 3 Belgesi Nasıl Alınır?

SRC 3 belgesi alabilmeniz için iki farklı yol vardır. Bunlardan birincisi ehliyetinizin 2003 yılı öncesinde alınmış olması. Bu aşamada sınavsız olarak belgenizi alabilirsiniz. 2003 yılından sonra ehliyetini almış olan kişilerin öncelikli olarak bir sürücü kursuna kaydını yaptırmaları ve daha sonrasında 40 saatlik eğitimlerini almaları gerekir. Bu eğitimler sırasında cezalar, trafik kuralları, çalışma ve dinlenme süreleri, ilk yardım, harita bilgisi, gümrük, TIR, kaçakçılık mevzuatı ve yük taşımacılığı gibi derslere katılım sağlanır.

SRC 3 belgesi uluslararası statüde kabul gördüğü için aynı zamanda SRC 4 belgesini de almış sayılırsınız. Doğal olarak bu hem yurtiçinde hem de yurtdışında ticari araç kullanmanıza imkan sağlar.

SRC 3 Belgesi Olmadan Araç Kullanmanın Cezası

SRC 3 belgesi olmadan faaliyet gösterilmesi halinde cezai işlem uygulanır. Eğer uluslararası yük taşınıyorsa bu durumda hem araca hem de sürücüye ceza kesilir.

SRC 3 Belgesi Sınavı Nasıl Olur?

SRC 3 belgesi alabilmeniz için hem yazılı hem de sözlü sınava girmeniz gerekir. Yazılı sınavda 28 doğru cevap vermeniz halinde başarılı sayılırsınız. Bu aşamayı geçtikten sonra sözlü sınava girebilirsiniz.

Yazılı ve sözlü sınavda başarılı olmanız durumunda SRC 3 belgenizi almaya hak kazanmış sayılırsınız.

SRC belgeleri hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

15.12.2021

Direksiyon Eğitimi Nasıl Olmalı?

21.08.2023

Araçlarda Aydınlatma ve İkaz Göstergeleri

28.07.2021

Araba Amortisörleri Hakkında Bilgiler

21.06.2021

Yeni Ehliyet Kimlik Yerine Geçer mi