Yağmurlu Havada Araç Nasıl Kullanılmalıdır

ABONE OL
Yağmurlu Havada Araç Nasıl Kullanılmalıdır

Yağmurlu havalarda aracın hâkimiyetini sağlamak oldukça zordur. Hava şartlarının olumsuz etkisi nedeniyle sürücülerin araç sürme teknikleri doğrudan etkilenmektedir. Özellikle yağmurlu havalarda yağmurun yeni başladığı anlar sürücüler için daha tehlikeli olmaktadır. Çünkü yağmurun yeni başlamasıyla yağ ve toz karışımı yolda daha kaygan bir zemin oluşturduğundan dolayı çok tehlikeli bir yol yapısı ortaya çıkmaktadır.

Yağmurlu Havada Araç Kullanırken Hızınızı Düşürmelisiniz

Yağmur sebebiyle görüş açınız daralacağından dolayı her hangi bir kazaya sebep olmamak için mutlaka hızınızı doğru ayarlamanız gerekmektedir. Mümkün olduğunca hızınızı düşürerek olumsuz hava şartlarının etkisine karşı temkinli olmanız gerekmektedir.

Sileceklerinizi düzenli olarak kontrol etmelisiniz

Aracınızın sileceklerinin doğru çalışıp çalışmadığını düzenli aralıklarla kontrol etmeniz yağmurlu havalarda sıkıntı çekmemeniz açısından çok önemlidir. Yağmurun ne zaman yağacağı belli olmadığından dolayı aracınızın silecekleri her zaman düzenli olarak çalışacak şekilde bakımı yaptırılmalıdır. Yağmurlu havada araç sürerken görüş mesafesini doğru ayarlayabilmek için aracınızın sileceklerini çalıştırmanız son derece önemlidir.

Takip Mesafenizi Artırın

Yağmurlu havada sorunsuz araç kullanabilmek için trafikte yer alan diğer araçlarla olan mesafe doğru ayarlanmalıdır. Normal şartlarda olması gerekenden daha fazla mesafe gerektiren yağmurlu havalar trafiğin sorunsuz ilerleyebilmesi açısından çok önemlidir.

Fren Yapmayın

Yağmurlu havalarda fren yapmak yerine hızın aşamalı olarak düşürülmesi daha doğru olacaktır. Çünkü yağmurun yağışı ile daha kaygan bir hal alan yolda fren mesafesi daha uzun olabilmektedir.

Güvenli Sürüş Gerçekleştirmeye Özen Gösterin

Özellikle kalabalık bir şehirde yaşıyorsanız hava şartlarının olumsuz etkisiyle trafik daha can sıkıcı hale gelmektedir. Bu noktada yapmanız gereken daha sakin bir tavır takınarak güvenli bir sürüş gerçekleştirmek olacaktır. Çünkü stres altında olmanız sürüşünüzü olumsuz yönde etkileyerek araç üzerindeki hâkimiyetinizi kaybetmenize yol açabilmektedir.

Kaygan Zeminde Lastiklerin Kayma İhtimalini Mutlaka Göz Önünde Bulundurun

Yağmurlu havalarda sürücüler normalden daha fazla dikkatli olmak zorundadır. Yolda oluşan su birikintileri veya su havuzları aracın kaymasına neden olduğu için sürücü yolda bulunan bütün ayrıntıya dikkat etmelidir. Bir anlık dalgınlık çok büyük kazalara neden olabileceğinden dolayı mümkün olduğunca dikkatli olunması gerekmektedir. Lastiklerin suda kaymaması için hız azaltılmalı, kesinlikle fren yapılmamalı ve direksiyon hâkimiyeti iyi sağlanmalıdır.

Araç kullanma teknikleri hakkında https://www.surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

13.11.2023

Sürücülere Acil Durumlarla Başa Çıkma Eğitimi

11.05.2021

Çift Bölgeli Klima Nedir

10.07.2020

Sıfır Araba Kokusu Neden Farklıdır

09.12.2021

Araçlarda Kronik Arıza Nedir