Sıralı Sistem Araçta Gazda Tekleme ve Gaz Yememe Sorunu - SürücüKursları.com
ÖNEMLİ DUYURU: Ehliyet yenileme süresi 31 Temmuz 2025 tarihine kadar uzatıldı! Daha fazlasını öğrenin!
Türkiye’nin En Büyük
Sürücü Kursu Platformu
Hoşgeldiniz
E-Posta (*)
Şifre (*)
Şifremi Unuttum
Henüz Hesabınız Yok mu?
Üye olmak için aşağıdaki butona tıklayabilirsiniz.
Sıralı Sistem Araçta Gazda Tekleme ve Gaz Yememe Sorunu
11.03.2021
78
Paylaş

Sıralı Sistem Araçta Gazda Tekleme ve Gaz Yememe Sorunu

LPG’li araçlarda zamanla ortaya çıkan problemlerden biri olan ateşleme sorunu doğal olarak kabul edilir. Eğer LPG montaj yapıldığı güden beri çekiş sorunu yaşanıyorsa bu durumda regülatör ve enjektör hortumlarının boylarının kontrol edilmesi gerekir.

LPG Enjektör Arızası Kaynaklı Sebepler

LPG enjektörleri her markada farklı zamanda arıza yapabilir. LPG, enjektörlerinin herhangi birinde meydana gelen bir arıza araçta teklemeye neden olabilir. Bazı LPG markalarında enjektörlerin tamamının değişimi gerekirken bazılarında ise tek tek değişim yapılabilir.

LPG Ayarının Performansa Etkisi

Araçta gaz ile benzinyon enjeksiyon sürelerinin birbirine yakın olması gerekir. Bu sürelerin

Sıralı sistemlerde gaz benzin enjeksiyon ms sürelerinin bir birine yakın olması aracın gazda sağlıklı çalışması için hayati önem taşır. Örneğin enjeksiyon değerleri benzinde 2.500 gazda ise 4.000 olursa bu durumda araç performans ve yakıt tüketimi sorunları yaşar. Bunun için aradaki değer farkının en fazla % 30 oranında olması gerekir. Bu sorun sabah aracı çalıştırıp hareket ettiğinizde benzinden gaza geçiş sırasında tekleme yaratır.

LPG Regülatör Kaynaklı Performans Sorunu

LPG regülatöründeki ayar bozukluğu regülatör basıncının değişmesine neden olur. Böyle bir durumda ise aracın motoruna yeterli miktarın dışında yakıt gitmesini ve enjektör sürelerine sapmanın meydana gelmesine neden olur. Bu da aracın performansının düşmesine rölantinin dalgalanmasına neden olur. LPG regülatör basıncının gaz verme sırasında 95 mili barın altına inmemesi gerekir. LPG regülatör diyaframlarında 5–6 yıl içinde sertleşme meydana gelir ve bu şekilde motor ısınmadan önce düzensiz çalışır.

Sıralı Sistem Araçlarda Düşük Devirlerde Tekleme Sorunu

Araç düşük devirdeyken tekleme sorunu yaşanıyorsa sorun ateşleme ya da LPG enjektörlerinde olabilir. Bu arıza esnasında araç 1500–2000 devir arasındayken silkeleme yapar.

Yüksek Devirlerde Tekleme ve Gaz Yememe Sorunu

Araç yüksek devirde benzinde kullanılıyor sorun yaşanmıyor ancak yüksek devirde LPG’de silkeleme yapıyorsa sorun gaz kesici filtrede olabilir. Gaz kesicilerin tıkanıklığını tespit edebilmek zordur. Bunun için genel olarak her 20 bin kilometrede bir değiştirilmesi gerekir.

LPG bakım ve arızaları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Öne Çıkan Haberler

Daha fazlası

Yorum Yapmak için Giriş Yapın

Yorum yazabilmek için hesabınıza giriş yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap
Henüz yorum yapılmamış.
Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. by Timsah