Sıralı Sistem Araçta Gazda Tekleme ve Gaz Yememe Sorunu

ABONE OL
Sıralı Sistem Araçta Gazda Tekleme ve Gaz Yememe Sorunu

LPG’li araçlarda zamanla ortaya çıkan problemlerden biri olan ateşleme sorunu doğal olarak kabul edilir. Eğer LPG montaj yapıldığı güden beri çekiş sorunu yaşanıyorsa bu durumda regülatör ve enjektör hortumlarının boylarının kontrol edilmesi gerekir.

LPG Enjektör Arızası Kaynaklı Sebepler

LPG enjektörleri her markada farklı zamanda arıza yapabilir. LPG, enjektörlerinin herhangi birinde meydana gelen bir arıza araçta teklemeye neden olabilir. Bazı LPG markalarında enjektörlerin tamamının değişimi gerekirken bazılarında ise tek tek değişim yapılabilir.

LPG Ayarının Performansa Etkisi

Araçta gaz ile benzinyon enjeksiyon sürelerinin birbirine yakın olması gerekir. Bu sürelerin

Sıralı sistemlerde gaz benzin enjeksiyon ms sürelerinin bir birine yakın olması aracın gazda sağlıklı çalışması için hayati önem taşır. Örneğin enjeksiyon değerleri benzinde 2.500 gazda ise 4.000 olursa bu durumda araç performans ve yakıt tüketimi sorunları yaşar. Bunun için aradaki değer farkının en fazla % 30 oranında olması gerekir. Bu sorun sabah aracı çalıştırıp hareket ettiğinizde benzinden gaza geçiş sırasında tekleme yaratır.

LPG Regülatör Kaynaklı Performans Sorunu

LPG regülatöründeki ayar bozukluğu regülatör basıncının değişmesine neden olur. Böyle bir durumda ise aracın motoruna yeterli miktarın dışında yakıt gitmesini ve enjektör sürelerine sapmanın meydana gelmesine neden olur. Bu da aracın performansının düşmesine rölantinin dalgalanmasına neden olur. LPG regülatör basıncının gaz verme sırasında 95 mili barın altına inmemesi gerekir. LPG regülatör diyaframlarında 5–6 yıl içinde sertleşme meydana gelir ve bu şekilde motor ısınmadan önce düzensiz çalışır.

Sıralı Sistem Araçlarda Düşük Devirlerde Tekleme Sorunu

Araç düşük devirdeyken tekleme sorunu yaşanıyorsa sorun ateşleme ya da LPG enjektörlerinde olabilir. Bu arıza esnasında araç 1500–2000 devir arasındayken silkeleme yapar.

Yüksek Devirlerde Tekleme ve Gaz Yememe Sorunu

Araç yüksek devirde benzinde kullanılıyor sorun yaşanmıyor ancak yüksek devirde LPG’de silkeleme yapıyorsa sorun gaz kesici filtrede olabilir. Gaz kesicilerin tıkanıklığını tespit edebilmek zordur. Bunun için genel olarak her 20 bin kilometrede bir değiştirilmesi gerekir.

LPG bakım ve arızaları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

30.03.2020

Sürücü Belgesinin Geri Alınmasını Gerektirecek İhlâller

10.11.2021

Kullanılmış İkinci El Lastik Alınmalı mı

17.01.2022

Karşıyaka Sürücü Kursları - Karşıyaka Ehliyet Kursları

31.12.2021

Polatlı Sürücü Kursları - Polatlı Ehliyet Kursları