Sıfır Araba Hangi Şartlarda Garanti Dışında Kalır

ABONE OL
Sıfır Araba Hangi Şartlarda Garanti Dışında Kalır

Sıfır araç aldığınızda size 5 yıl boyunca garanti altında olduğu söylenir, ancak hangi şartlar ve durumlarda garantinin bozulacağı konusunda detay verilmez. Bunun için sıfır araç alanların garanti kapsamının ne olduğunu bilmeleri ve ona göre hareket etmeleri önemlidir.

Sıfır bir aracın garanti kapsamı dışında kalmasının birçok nedeni olabilir, hatta araca takılan küçük bir aksesuarın bile aracı garanti kapsamı dışına çıkarması mümkündür. Aşağıda bir aracın garanti dışında kalmasına neden olacak 5 uygulamadan bahsettik.

Jant Değişikliği

Otomobiller satışa sunulduklarında üzerlerinde bulunan jantlar çeşitli analizler yapılarak takılmıştır. Dolayısıyla bir kullanıcı görünüm kaygısıyla jantları değiştirmek istediklerinde farkında olmadan araçlarının kapsam dışında kalmasına neden olabilir. Aşağıdaki jant farklılıkları garantiyi bozacaktır.

  • Farklı boyutlarda jant kullanılması
  • Orjinal olmayan jant kullanılması
  • İkinci el, yetkili servis faturası olmayan jantların kullanılması,

Farklı Ebat Lastik Kullanımı

Üretici firmalar araçlarına takmış olduğu lastikler konusunda hassastır. Eğer sürücü firmanın tavsiye ettiği lastik ebadı dışında kalan genişlikte, düşük yanak özelliğinde ya da daha büyük çapa sahip lastik kullanımında etkilenen parçaları ya da aracın tümünü garanti kapsamı dışında bırakır.

Chip Tuning

Modifiye tutkunu herkesin bildiği chip tuning, araçlarda yapılan yazılım güncellemelerine denir. Chip tuning yapılmış bir aracın performansı yükseltildiği için aracın güvenlik donanımı da etkilenmiş olacaktır. Dolayısıyla üretici firmalar araçlara kendi yüklemiş olduğu yazılımın dışında yapılan bir güncelleme olması halinde aracın garantisini devre dışı bırakır.

Multimedya Sistemi Değişikliği

Otomobillerde bulunan multimedya ya da radyolar genellikle tüketiciler tarafından ilk tercih edilen değildir. Bu nedenle aracını yeni almış olan bir sürücü aracına navigasyon, telefon ve benzer opsiyonları olan android multimedyalar taktırmak isterler. Ancak bu cihazların bazılarının Çin malı ve ucuz olması beraberinde aracın elektrik sistemine de zarar vermesine neden olur. Eğer aracınızın tesisatı bundan dolayı arıza yaparsa üretici firma gerekçe göstererek aracı garanti kapsamı dışında bırakır.

Parça Eklenmesi

Modifiye olması açısından aracın dışına yapılacak olan parça eklemesi aracın garanti kapsamı dışında kalmasına neden olacaktır.

Yetkili Servis Dışı Bakım ve Tamirat

Sıfır araçlar yılda bir kez ya da her 10 bin kilometrede bir servis bakımına girmek zorundadır. Eğer araç yetkili servisin dışında bakıma alınır ve tamir ettirilirse bu durumda garanti kapsamı dışında kalır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

03.04.2023

Dijital Ehliyet Başvurusu Nasıl Yapılır?

02.09.2022

Crossover ve SUV Nedir? Arasındaki Farklılıklar Nelerdir

25.08.2021

Aday Sürücülük (Stajyer Ehliyet) Uygulaması Nedir

22.04.2022

A1 Sınıfı Sürücü Belgesi Nedir - A1 Sınıfı Ehliyet Nedir