Oto Cam Filminin Faydaları Nelerdir? Cam Filmi Güvenliği Artırır mı

ABONE OL
Oto Cam Filminin Faydaları Nelerdir - Güvenliği Artırır mı

Bir otomobilde cam filmi kullanılmasının nedeni estetik olarak düşünülüyor olsa da aslında bu eksik ve yetersiz olan bir bilgidir. Çünkü cam filminin otomobilde sayısız faydaları vardır. Özellikle de yılın neredeyse 7 ayında güneşli bir havaya sahip olan Akdeniz bölgesinde cam filmi araçlarda bir gereklilik halini almıştır.

Oto Cam Filmlerinin Teknik Özellikleri

Cam filmleri polyster esaslı şeffaf bir malzemeden üretilir ve güneşin zararlı etkilerinden korumaya, güvenli yapışkana, çizilmezlik katına, renklendirme katına ve koruma folyosuna sahiptir. Bir cam filmi üretimi tamamlandığında yaklaşık olarak 5–7 kat arasında bir yapıya sahiptir bu da filmi güçlü bir izolasyon malzemesi yapar.

Bahsetmiş olduğumuz bu yapılar sürücüyü ve yolcuları güneşten korurken aynı zamanda koruma işlevi de görmeye başlar. Kaliteli bir cam filmi yüksek teknoloji ile üretilmiş olduğundan dolayı gözleri korurken aracın da yakıt ve klima tüketimine de katkı sağlayacaktır.

Sağlık İçin;

Cam filmleri güneşin etkilerini azaltma özelliğine sahiptir. Dolayısıyla cilt doğrudan güneşe maruz kaldığında kanser tipi olan Melanoma meydana gelebilir. Ciltte meydana gelebilecek en ufak güneş yanığı bile bu kanser türünün harekete geçmesine neden olabilir. Bunun için cam filmini önce sağlık için tercih etmek gerekir.

Çevre İçin;

Yazın sıcak dönemlerinde otomobillerde klima kullanımı daha yoğun bir hal alır ve dolayısıyla çevreye salınan karbon emisyonu da artmış olur. Cam filmi ise araç içerisindeki ısının çok fazla yükselmesini engelleyeceğinden dolayı klima kullanımının sınırlanmasına neden olur. Egzoz emisyon azaltıldığında ise doğa ve çevre korunmuş olur.

Atık Yönetimine Etkisi;

Cam filmi sağlık ve çevreye fayda sağlarken aynı zamanda bütçeniz içinde dosttur. Aracınızın içerisine doğrudan gelen güneş ışığı içerideki malzemelerin renk değiştirmesine ve eskimesine neden olur. Bir aracın içerisinde estetik olarak çirkin duran her aksam rahatsızlık vericidir ve değiştirilmesi gerekir. Cam filmi kabin içerisindeki eşyaların ve aksamların güneşten solmasının önüne geçeceğinden bütçeniz için dosttur.

Sürüş Güvenliği İçin;

Araç kullanırken güneşin doğrudan içeri girmesi içerideki metal aksamların parlamasına ve gözü rahatsız etmesine neden olur bu da sürüş güvenliğini riske atar.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

03.08.2022

Araç ile Kırmızı Işıkta Geçmenin Cezası Nedir

21.10.2020

Yağmurda Daha İyi Sürüş Yapmanız İçin 7 Önemli İpucu

06.10.2021

Motor Ehliyetine Sahip Olmak İçin Gerekli Şartlar

09.09.2022

Yeni Ehliyet Yurt Dışında Geçerli mi