Kasko Yaş Sınırı Nedir? Kaskoda Yaş Sınırı Var mı

ABONE OL
Kasko Yaş Sınırı Nedir - Kaskoda Yaş Sınırı Var mı

Otomobillere yaptırılacak sigorta türlerinden biri de kasko sigortasıdır. Kasko sigortası poliçe üzerinde belirtilmiş olan oranlardaki limitler dahilinde ödeme yapar. Bu da kötü sürprizlerle karşılaşan bir sürücünün güvende olması anlamına gelir. Sürücülerin kafasında kasko sigortasıyla ilgili birçok soru işareti vardır. Bunlardan bir tanesi de yaş sınırıdır.

Kasko Yaş Sınırı Nedir?  

Her aracın bir yaşı vardır. Yaşı belirleyen şey ise aracın üretim tarihidir. Aracın yaşı kasko fiyatı hesaplaması yapılırken dikkate alınan en önemli hususların başında gelir. Sigorta şirketleri belli bir yaşı geçen araçlar için kasko sigortası yapmamayı tercih eder. Çünkü aracın çeliği ve parçalarının eski olması olası bir kaza durumunda hasarında yüksek olmasını sağlar.

Sigorta şirketlerinin bu hassasiyeti beraberinde otomobil sahiplerinin acaba benim aracıma kasko sigortası olur mu? Sorusunu sormasına neden olur. Sigorta şirketlerine göre yaş farklı olsa da genelde 10 yaşını dolduran araçlara kasko sigortası yaptırmak daha zordur.

Bazı sigorta şirketleri 15 yaşının üzerindeki araçlara da kasko sigortası yaptırırlar. Ancak bu hizmeti veren sigorta şirketleri poliçe oluşturmak için aracın hasarsızlık indirimini ve kaza yapmamış olmasını dikkate alır. Kısacası 10–15 yaş arasındaki bir araca kasko sigortası yaptırmış olsanız bile ödenmesi gereken sigorta miktarının yüksek olduğunu söyleyebiliriz.

Kasko Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Kasko fiyatları belirlenirken birden fazla faktör göz önünde bulundurulur. Bunlardan bir tanesi de aracın yaşıdır. Aracın modeli yüksek ise hasar ihtimali daha fazla olacağından kasko sigorta ücreti daha yüksek çıkacaktır. Bunun dışında hangi şehirde olduğunuz, yaşınız, ehliyetinizin durumu, daha önce kazanızın olup olmaması ve poliçeye ek teminatların olup olmadığı önemli bir etkendir. Bunun için sigorta fiyatı kişiye özeldir ve her sigorta şirketinde aynı çıkmayabilir.

Kasko Sigortası Neleri Kapsar?

Kasko sigortasında ana teminatların yanı sıra ek teminatlarda vardır. Bu kasko sigortanızın daha fazla genişletilebilmesi anlamına gelir. Ana teminat içerisinde aracın parçasının çalınması, yanması varken anahtar kaybı ve dolu hasarı gibi doğal afetler ek teminatlarla zenginleştirilebilir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

06.02.2023

Ehliyet Yenileme İçin Son Tarih 2023

15.03.2021

Hangi Ülkelerin Ehliyeti Türkiye’de Geçerlidir

13.02.2024

Oto Ekspertiz Raporu Satıcının Sorumluluğunu Kaldırır mı

29.04.2021

EcoBoost Motor Nedir