Kasko Sigortasında Yanlış Bilgi Verilirse Ne Olur

ABONE OL
Kasko Sigortasında Yanlış Bilgi Verilirse Ne Olur

Kasko poliçelerinde doğru ve eksiksiz bilgi hasar anında ve sonrasında işleri kolaylaştırmaktadır. Yanlış ve eksik doldurululan poliçelerde sigorta şirketlerinden hasar tazminatını eksik alabilir ya da hiç alamayabilirsiniz. Bu nedenle kasko sigortaları için poliçe doldurulurken verilen bilgiler mutlaka doğru ve eksiksiz olmalıdır.

Kasko sigortası için bilerek ya da bilmeyerek vermiş olduğunuz yanlış beyanlar sonucu birçok sıkıntı ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu nedenle kasko poliçesini doldururken dikkatli bir şekilde okuyarak yanlış beyan vermemeye özen göstermeniz gerekmektedir. Çünkü eksik ya da yanlış beyanda bulunmanız aracınızın kasko sigortasının riskli hale gelmesine sebep olacaktır. Bu nedenle poliçede yer alan bütün bilgilerin doğru ve eksiksiz olması hasar tazminatını eskizsiz olarak alabilmeniz açısından son derece önemli bir konudur.

Bazı araç sahipleri düşük prim ödeyerek kasko sigortası yaptırabilmek amacıyla yanlış ve eksik bilgi vermektedir. En başında eksik prim ödemek amacı güdülürken herhangi bir kaza halinde bu verilen eksik ve yanlış bilgi tespit edildiğinde sürücü alabileceği tazminatı alamamaktadır. Dolayısıyla daha büyük zarara uğramaktadır. Bu duruma bir örnek verecek olursak araçta alarm sistemi yer almamasına rağmen sigorta şirketine alarm sisteminin olduğu yönünde yanlış bilgi veriliyor. Fakat araç kazaya karıştığında bu bilginin yanlış olduğu araçta alarm sisteminin yer almadığı tespit ediliyor. Böylece sigorta sahibinin yanlış beyanda bulunduğu ortaya çıktığı için kendisine ödenecek olan ek teminat iptal edilerek daha az tazminat ödenmektedir.

En başında yanlış ve eksik bilgi veren sürücünün hasarı yapılan sigorta indiriminden daha fazla olduğu için sürücü zarara uğramış olacaktır. Bu nedenle kasko sigortası doldurulurken daha fazla indirim elde etme amacı güderek yanlış ve eksik bilgi verilmemesi yine sürücünün yararına olacaktır.

Kasko Hangi Durumlarda Ödeme Yapmaz

Araç sahibi uyuşturucu madde kullanarak trafiğe çıkar ve kazaya karışırsa kasko ödeme yapmaz. Bunun dışında sürücü Karayolları Trafik Kanunu’nun belirlemiş olduğu alkol sınırını aşarak kazaya karışmışsa bu durumda kasko kendisine ödeme yapmamaktadır. Araç ehliyeti bulunmayan kişi tarafından kullanılırken kazaya karışmış ise yine kasko araç sahibine ödeme yapmamaktadır.

Kasko sigortası ile ilgili daha fazla bilgi için bize https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

03.12.2021

Geri Vites Lambası Yanmıyor

27.01.2022

Karbonlu Hava Filtresi Nedir

23.06.2021

Kaskolu Aracın Çalınması Durumunda Neler Yapılmalı

30.03.2020

Ehliyet Sınavı Konuları