Geri Vites Lambası Yanmıyor

ABONE OL
Geri Vites Lambası Yanmıyor

Geri vites lambası, otomobillerdeki aydınlatma sistemi içerisinde en zor arıza yapan parçaların başında gelir. Ancak tüm parçalar gibi onunda bir ömrü vardır ve kullanıma bağlı olarak arıza yapabilir. En çok şikayet edilen ise geri vites lambasının yanmamasıdır. Biz de bu yazımızda geri vites lambası yanmayan bir aracın bu sorunu nasıl düzeltmesi gerektiğini açıklayalım istedik.

Geri Vites Lambası 

Geri vites lambası arızasının birkaç nedeni vardır. Bunların en başında ampulün patlaması, kabloların kopuk olması ya da geri vites müşürü arızası gelir. Öncelikli olarak ampulün kontrol edilmesini sağlamanız gerekiyor. Bazı arabalarda iki tane bazılarında ise tek ampul vardır. İki ampulün olduğu arabalarda ikisinin birden patlama ihtimali çok zayıftır. Eğer arka stoplar su alıyorsa bu durumda soketler de arıza olabilir, soketlerin kontrol edilmesini sağlamalısınız. Ampulle ve soketle ilgili kontrolünüzü yaptığınızda herhangi bir problem yoksa bu durumda kontrol etmeniz gereken diğer şey kablolar olacaktır. Kablolarda temassızlık varsa yeniden bağlanması gerekebilir ve bunun içinde bir elektrikçi ile görüşmenizde fayda vardır.

Kablolarda da sorun yoksa bu durumda büyük bir ihtimalle sorun geri vites müşüründedir.

Geri Vites Müşürü Nedir?

Geri vites müşürü, vitesi geriye taktığınızda arkadaki lambaların yanmasını sağlayan parçadır. Bu parça bozulduğunda lamba yanmadığından dolayı sıkıntı yaratır. Aracın muayeneden geçememesini sağlayan bu parça, basit gibi görünse de aslında aracın güvenliği açısından oldukça önemlidir. Geri vites müşürü şanzımanın üstünde bulunur. Yeri oldukça basittir, eğildiğinizde görebilirsiniz.

Geri Vites Müşürü Nasıl Değiştirilir?

Geri vites müşürünü değiştirmeden önce üstteki soketin kontrol edilmesi gerekir. Çünkü bu soket dışarıda olduğundan sudan ve çamurdan etkilenebilir. Eğer temizse bu durumda aracın altına girilerek şanzıman üstünde kablolu soket olarak görülebilir. Soketi gevşetin, ancak çıkarmayın nedeni ise çıkardığınızda içinden bir miktar yağ gelmesidir. Bunun için yeni müşür hazır olmalı ve birini çıkardığınızda hemen diğerini takmanız gerekir. Bu işlem sonrasında artık geri vites müşürü yenilenmiş olur ve büyük ihtimalle geri vites lambaları yanacaktır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

12.11.2021

Sürücü Belgesi Başvuru Randevusu

28.07.2023

Lastik Tamir Kiti Nedir? Lastik Tamir Kiti Nasıl Kullanılır

19.01.2024

2024 Ehliyet Harç Ücretleri

20.08.2020

Akıllı Ulaşım Sistemleri