Gece Sürüş Gözlüğü Nedir ve İşe Yarar mı

ABONE OL
Gece Sürüş Gözlüğü Nedir ve İşe Yarar mı

Gece sürüş bazıları için gündüzden farklı olmasa da bazı sürücüler için çok ciddi bir sorundur. Eğer gözlerinizde bir sorun varsa gece araç kullanmamaya özen göstermelisiniz, ancak bazen istemediğiniz halde gece araba sürmek zorunda da kalabilirsiniz. İşte böyle bir durumda merak edilen bir konuda gece sürüş gözlüğünün işe yarayıp yaramadığı olmuştur.

Gece karşıdan gelen parlak ışıklar göz kamaştırıcı olabilir ve daha da önemlisi gözleriniz bu ışığa karşı duyarlıysa yolu görmeyebilirsiniz. Gece düşük ışık koşullarında araç kullanmak için özel olarak tasarlanmış parlamanın etkisini azaltacak camlar vardır. Bu camlar sürüş esnasında kullanılabilir.

Gece Sürüş Gözlüğü Etkili mi?

Gece sürüş gözlüğünün en önemli etkisi beyaz ışığın parlaklığını azaltmaktır. Bunun içinde cam sarı renkte olur. Bazı camlarda ise yansımayı azaltmak için polarize lensler bulunur. Doğrudan göze gelen beyaz ışığa renk eklemek gözün daha güvenli hale gelmesini sağlar. Yani sarı ton genel renk spektrumunu değiştirmeden parlaklığı azaltır. Sarı rengin dışında kırmızı, mavi ya da yeşil gibi renklerin kullanılması dikkatin dağılmasına neden olur.

Gece sürüş gözlükleri normal gözlüklerden daha büyük ve geniş olduğundan dolayı gözlükle kullanmanız gerekirse gözlüğün üzerinden de takılabilir. Bunun için gözlüklü ya da gözlüksüz herkes kullanabilir.

Gece Sürüş Gözlüğü Nedir?

Gece sürüş gözlüğü en basit anlatımıyla açık sarı ya da kehribar rengine çalan, reçetesiz olarak satılan camlardır. Gece gözlüklerindeki camlar, ışığı filtreleyerek parlamanın azalmasını sağlar ve bu da sürücünün karşıdan araç gelse bile yolu daha iyi görmesine neden olur. Gece sürüş gözlüğü güneş gözlükleriyle aynı işlevi görmediğinden dolayı gece güneş gözlüğü takılması sağlıklı olmayacaktır. Güneş gözlükleri karşıdan gelen ışığı kırsa da renklerinden dolayı gece görüşü daha da düşürür ve bu da korunmak isterken tehlike yaratılmış olur.

Eğer gözlerinizle ilgili gece ya da gündüz sorun yaşıyor ya da yaşadığınızı düşünüyorsanız mutlaka doktorunuzla görüşmeniz gerekir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

12.01.2022

Çiğli Sürücü Kursları - Çiğli Ehliyet Kursları

02.11.2021

Ehliyet Randevusu Nasıl Alınır

15.04.2020

Şoför Nasıl Yazılır - TDK’ ya Göre Şoför Mü, Şöför Mü

06.07.2022

Rot Başı Neden Kırılır? Rot Başı Koparsa Ne Olur