Farları Kendiniz Nasıl Ayarlarsınız

ABONE OL
Farları Kendiniz Nasıl Ayarlarsınız

Far ayarı profesyonelce yalnızca özel donanıma sahip bir yapılabilir. Ancak bazı durumlarda tamirciye gitmeden kendinizde far ayarını yapabilirsiniz. Bunun geçici bir yöntem olduğunun altını çizelim.

Farları kendiniz ayarlamanızın en önemli nedeni aracın dolu olması ve bu şekilde gece yolculuğu yapmak zorunda kalmanızdır.  Aşağıda gece yüklü bir araçla yola çıkmadan önce far ayarını nasıl yapmanız gerektiği belirtilmiştir.

Duvarı İşaretleyin

Araba kaputunun merkezinin karşısındaki duvara veya garaj kapısına dikey bir çizgi çizin. Orta çizgiden eşit uzaklıkta ve far merkezleriyle aynı mesafede iki dış çizgi olmalı. Arabayı duvara doğru sürün. Far merkezleri arasındaki mesafeyi ölçün, bu rakamı yarıya bölün ve merkez çizgisinin her iki yanına aynı mesafede iki dikey çizgi daha çizin.

Arabayı duvardan 8 metre geriye doğru çekin. Tam olarak orta haçı gösterdiğinden emin olun.

Farların Ayarlanması

Ayar vidaları lamba ünitelerinin önünde olabilir, bu durumda onlara ulaşmak için farların kenarındaki çerçeveyi çıkarmanız gerekir. Bu çerçevelerin altında bir vida bulunur. Vidayı çıkarın, çerçeveyi öne doğru çekin ve üstteki iki çıkıntıdan kaldırın. Bazı arabalarda radyatör ızgarasını çıkarmanız gerekebilir.  Ancak birçok otomobilde, kaputun içinden ulaşılabilen ayar vidaları, dönüş düğmeleri veya kollar bulunur.  Bu kolları kullanarak duvardan ışığın hareketini ve yönünü bulabilirsiniz.

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz yöntem genellikle basit bir şekilde yapılır, ancak belirttiğimiz gibi bu yöntem geçici olarak yapılmalıdır. Bazı otomobillerde fay ayarı içeriden düğmeyle de yapılabilir. 3 farklı seçenek halinde sunulan bu düğmeye her bastığınızda aracın farları yukarı ya da aşağı doğru hareket edecektir. Aracınız yüklü olduğunda bu düğmeyi kullanarak farlarınızı ayarlayabilmeniz mümkündür.

Far Ayarı Olmayan Araç Muayeneden Geçer mi?

Farları ayarlı olmayan bir araç farların ayar durumuna göre muayeneden geçer ya da geçemez. Eğer basit bir ayar bozukluğu ise araç kusurlu olarak muayeneden geçecektir. Ancak daha ciddi bir problemin olması durumunda araç muayeneden geçemez.

Ehliyet ve sürücü kursları ile ilgili merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

16.04.2021

Yeşil Plaka Kime Verilir, Yeşil Plaka Nedir

24.05.2021

Sürücü Kursu Kayıtları Ne Zaman

29.06.2022

Sıfır ve İkinci El İçin Araç Kredisi Nasıl Çekilir

30.11.2021

Büyükçekmece Sürücü Kursları - Büyükçekmece Ehliyet Kursları