Ehliyet İçin Sabıka Kaydı Nasıl Alınır

ABONE OL
Ehliyet İçin Sabıka Kaydı Nasıl Alınır

Sabıka kaydı, birçok kurumda istenilen belgeler arasında yer alır. Özellikle devlet daireleri bu konuda çok hassastır. Çünkü işe alımlarda kişinin herhangi bir nedenden sabıka kaydının olması, alınıp alınmayacağını belirleyen bir faktördür. Sürücü kursları da ehliyet almak isteyenlerden sabıkasının olup olmadığını belirten belge talep eder. Bu belge eskiden sadece adliyelerden alınırken günümüzde e-devlet üzerinden kısa bir sürede ve ücretsiz olarak alınabiliyor.

Halk arasında sabıka kaydı olarak bilinen bu belge, sürücü kursları tarafından adli sicil kaydı olarak geçer. E-devlet sistemine giriş yapabilen herkes TC kimlik numarasıyla bu belgeyi talep edebilir. Aşağıda sabıka kaydı belgesinin nasıl alındığı açık bir şekilde belirtilmiştir.

Sabıka Kaydı Nasıl Alınır?

Adli sicil kayıtları kişiye özel olduğundan dolayı gizlilik içerir. Bunun için hiç kimse bir başkası için adli sicil kaydı başvurusunda bulunamaz. Belge adliyelerden kişinin kendisi tarafından alınabileceği gibi e-devlet sistemi üzerinden de alınabilir. Eğer adli sicil kaydı istenilen kişi 18 yaşından küçük ise bu durumda anne ve babasına, vekalet sunma koşuluyla kanuni temsilcisine ya da devlet kurumuna verilebilir. Adli sicil kaydının alınabileceği yerler arasında Kaymakamlıklar ve yurt dışında büyükelçilikler de vardır.

E-Devlet’ten Sabıka Kaydı Nasıl Alınır?

E-devlet üzerinden sabıka kaydının alınabilmesi için izlenmesi gereken yol şöyledir:

Öncelikli olarak https://www.turkiye.gov.tr/adli-sicil-kaydi linkine tıklanması gerekiyor. Burada kimlik doğrulama sayfası gelecek ve kimliğinizi doğruladıktan sonra sistem açılacaktır.

Sisteme doğrudan sabıka kaydı alma ve bilgilendirme sayfasından giriş yapmış olacaksınız ve bundan sonra yukarı bölümde yer alan bilgilendirme yazısını okudum sekmesini işaretlemeniz gerekiyor.

Bu işlem sonrasında ekrana kişisel bilgileriniz gelecek ve sırasıyla bu bilgileri hatasız ve eksiksiz bir şekilde doldurmanız gerekiyor.

Eğer adli sicil kaydınız yoksa bu durumda karşınıza  “YUKARIDA KİMLİK BİLGİLERİ BULUNAN ŞAHSIN ADLİ SİCİL KAYDI YOKTUR” şeklinde bir yazı çıkacaktır. Kaydınız varsa bu durumda detayları görüntülenir. Her iki durumda da dosya indir sekmesinden sabıka kaydınızı indirebilirsiniz.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

06.06.2022

Aday Sürücülük Ne Zaman Biter

28.07.2021

Araba Amortisörleri Hakkında Bilgiler

11.06.2021

Ehliyet Sınavında Hangi Sorular Çıkıyor

21.05.2020

Sürücü Kursu Fiyatları 2020 - Ehliyet Fiyatları 2020