Birine Araba Kullanmayı Nasıl Öğretirsiniz

ABONE OL
Birine Araba Kullanmayı Nasıl Öğretirsiniz

Çocuğunuza veya bir arkadaşınıza araba kullanmayı öğretiyorsanız, öğrenme sürecini daha etkili ve daha az stresli hale getirmek için bazı ipuçlarını uygulamanız gerekir.

Birine araba kullanmayı öğretiyorsanız, onların muhtemelen endişeli ve çok stresli olduğunu hatırlamalısınız. Bunun için önceliğiniz ona karşı şefkatli olmaktır. Bunu belirtmemizin nedeni ise birinin araba kullanmayı öğrenmesi için stresli olduğu gibi öğreten kişinin üzerinde de büyük bir baskı olacaktır.

İlk kez araba kullanmayı öğrenen kişilere öğretirken anlayış göstermek önemlidir. Pek çok insan basit nedenlerle araba kullanmayı öğrenmeyi ertelerken, birçoğu da kaza gibi zor bir deneyim yaşadıkları için bunu yapıyor.

Ders Planınız Olsun

Planlama, yeni sürücüler için çok önemlidir. Bu nedenle, birine araba kullanmayı öğretmeden önce, ikinizin de zaman aralığı olması gerekir. Araba kullanmayı öğretmek için günde 1–2 saatinizi ayırmak yeterli olacaktır.

Arabayı Tanımasını Sağlayın

Sürücü adayları kullandıkları arabayı ne kadar çok tanırsa kendilerini de o kadar fazla güvende hissederler. Aynaların ayarlanması, farların nerede olduğu, vites hareketlerinin nasıl olması gerektiği gibi sayılabilir.

Kuralları Anlatın

Araç kullanmaya başlamadan önce mutlaka kuralları öğrenmesi gerekir. Kavşaklarda nasıl sağa sola dönmesi gerektiği, geri geri nasıl gidilmesi gerektiği, nerelere park edilmesi, ışıklarda neler yapılması gerektiği gibi konuları direksiyona geçmeden önce mutlaka bilmesi gerekir.

Sürüşe Başlamadan Önce Anlatın

Gaza basmadan önce mutlaka sürücü adayına yapmaları gerektiğini anlatmalısınız. Kırmızı ışığa gelmeden ne yaması gerektiğini, yokuşta kalkarken nasıl hareket etmesi gerektiğini ve sollama yaparken nasıl olması gerektiğini anlatmalısınız. Sürücüler zor anlarda neler yapması gerektiğini bilirse ani bir durumla karşılaştıklarında sorunun üstesinden daha kolay gelebilirler.

Frene Ne Zaman Basmaları Gerektiğini Anlatın

Acemi sürücüler gazdan çok frene basarlar ve bu da ister istemez rahatsızlık verici bir sürüş ortaya çıkarır. Eğer sürücü frene ne zaman basması gerektiğini bilirse aracı o kadar az sarsıntısız kullanırlar.

Direksiyona geçtiğinizde önceliğiniz mutlaka kendinizi hazır hissetmek olmalıdır. Yanınızda biri olsun ya da olmasın kendinizi güvende hissetmiyor ve heyecanlıysanız araba kullanmamalısınız.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

29.07.2022

Elektrikli Otomobillere Ek Gümrük Vergisi Geldi

22.02.2022

Ehliyet Sınavında Çıkmış Sorular mı Çıkıyor

21.05.2021

2021 Kayıp Ehliyet İşlemleri

20.11.2020

Yaşlı Sürücülerin Araç Kullanırken Dikkat Etmesi Gerekenler