Araçlarda Aydınlatma ve İkaz Göstergeleri

ABONE OL
Araçlarda Aydınlatma ve İkaz Göstergeleri

Araçlarda aydınlatma ve ikaz sistemi göstergede farklı yerlerde bulunuyor olsa da temel görevleri hepsinin aynıdır. Örneğin; bazı araçlarda dörtlü ikaz lambası göstergesi ortada olabiliyorken bazılarında yanda olabilir. Bunun için nerede olduklarını öğrenmek istediğinizde aracınızın kullanma kılavuzuna bakabilir ya da internetten araştırabilirsiniz.

Otomobillerde aydınlatma ve ikaz göstergeleri hayati bir öneme sahiptir. Nedeni ise araçta olabilecek sorunların erkenden fark edilmesini sağlamaktır. Her otomobil teknolojisine göre farklı donanım özelliklerine sahip olduğundan dolayı bazı araçlarda olmayan işaretler bir üst model araçlarda olabilir.

Aydınlatma sistemi parçaları ise yine aracın modeline ve donanım özelliklerine göre değişkenlik gösterebilir. Örneğin; bazı araçların farkları gün ışığına duyarlı olduklarından dolayı sensörler sayesinde otomatik olarak açılıp kapanabilir.

Günümüz teknolojisi giderek gelişmeye ve otomobiller daha fazla konfor ve donanım özelliklerine sahip olmaktadır. Bugün geldiğimiz noktada elektrikli araçlara kadar ulaşım sağlamışken ileri de teknolojilerin neleri getirebileceklerini kestirmek de mümkün değildir.

Elbette benzinli, dizel ya da elektrikli araçlarda gösterge ışıkları farklılık gösterebilir. Ancak temel olarak ele almak gerekirse bu ikaz göstergelerinden bazılarının anlamı aşağıdaki gibidir:

Aydınlatma ve İkaz Sistemi

Otomobildeki aydınlatma ikaz lambaları genellikle mavi, yeşil ve sarı renklerden oluşmaktadır. Göstergeler sadece sizin değil diğer sürücülerin güvenliği açısından da çok önemlidir.

Kısa Far: Kısa far ışığı genellikle yeşil renkte olur ve ışık simgesini gördüğünüzde aracınızın aydınlatma sistemi açık demektir.

Uzun Far: Uzun far ışık sinyali genellikle mavi renklidir. Nedeni ise sürücünün bu simgeyi daha hızlı fark edebilmesini sağlamaktır.

Ön Sis Farı: Ön sis far ikaz simgesi her araçta bulunuyor olsa da eğer aracın sisleri bulunmuyorsa aktif kullanıma geçmez. Sarı renkte olan bu ikaz lambasının yanıyor olması demek sislerin devreye girmiş olduğunu gösterir.

Arka Sis Farı: Aracın arka sis lambalarının devreye girdiğini gösterir.

Yukarıda yalnızca aydınlatma sistemine ait birkaç simgeden bahsedilmiştir. Ancak bunların dışında da aracın aydınlatma sisteminin devrede olduğunu gösteren işaretler vardır. Hangi simgenin ne anlama geldiğini öğrenmek için aracınızın kullanma kılavuzunu okuyabilirsiniz.

Otomobillerle ilgili merak ettiğiniz bilgiler için https://www.surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

03.11.2020

Trafik Sigortasız Araç Satılır mı

26.09.2022

Karavan İçin Hangi Ehliyet Gerekir? Karavan Ehliyeti Alma

12.11.2020

Fiat Egea Nasıl Bir Araç - Fiat Egea Alınır mı

28.05.2021

İlk Trafik Sigortası Ne Kadar Tutar