Araç Gösterge Panelindeki İşaretler Ne Anlama Gelir

ABONE OL
Araç Gösterge Panelindeki İşaretler Ne Anlama Gelir

Araç gösterge panelindeki işaretler her araçta vardır. Bu uyarı işaretleri basit gibi görünüyor olsa da yanmaya başladıklarında sorun çok büyükte olabilir. Bunun için araç ikaz işaretleri ve anlamları mutlaka bilinmesi gerekir.

Araba arıza işaretleri ve bunların anlamlarını bilmek hızlı müdahale edebilmek açısından önemlidir. Bazı uyarılar daha ciddi sorunların oluşmaması için sürücünün uyarılmasını sağlar.

Motor Arıza İşaretleri

Motor arıza işaretleri gösterge panelindeki en önemli uyarıların başında gelir. Eğer araç ikaz ışığı sarı yanıyorsa bu aracın motorunda ciddi sıkıntıların olduğunu ve aracın arıza moduna geçmiş olduğunu gösterir. Arıza modu devreye girdiğinde araç motorun daha fazla zarar görmemesi için kendini korumaya almasıdır. Motor arıza işareti yandığında araç kendini çok fazla korumaya alamayacağından hızlıca müdahale edilmesi gerekir.

Sarı Ünlem İşareti Ne Anlama Geliyor?

Arabada sarı ünlem işareti lastiklerde bir sorun olduğuna işaret eder. Hafif sarı soluk bir şekilde yandığında aracın lastik basıncı düşmüş ve hava basılması gerekiyor demektir. Bu uyarı işaretinde araç kendisini korumaya almaz bu nedenle lastiklerin bir an önce havasının kontrol edilmesinde fayda vardır.

Arıza lambaları anlamları farklı sorunlara işaret eder. Bazı sorunlar çok ciddi sonuçlar ortaya çıkarabilir. Örneğin; kırmızı yanan uyarı işaretleri araçta çok ciddi bir sorun var demektir. Sarı renkte olan işaretler ise dikkatli olunması ve aracın kontrol edilmesi gerektiğine dairdir.

Araba arıza işaretleri sürücülerin can güvenliği açısından oldukça önemlidir. Sürücüler bu işaretlerin ne anlama geldiğini sürücü kursunda öğrenemezler. Bunun için araç aldıklarında kullanma kılavuzunu okumaları, eğer kılavuz bulunmuyorsa internetten araştırmaları gerekir. Bu sayede araca nasıl bir müdahale yapması gerektiğini de bilmiş olacaktır.

Araba gösterge işaretleri özellikle yeni nesil otomobiller açısından hayati önem taşıyor. Çünkü bu otomobiller her şeyi sensörler aracılığı ile sürücülere duyururlar.

Araba gösterge işaretleri mutlaka doğru okunmalı ve buna göre hareket edilmelidir. Uyarı işaretlerinin yönlendirmesi doğrultusunda yapılacak müdahale çok daha ciddi sorunların yaşanmasının önüne geçecektir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında daha fazla bilgi almak için https://www.surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

22.02.2024

Acemi Sürücüler Hemen Trafiğe Çıkabilir mi

01.11.2021

Kışlık Lastikler Hangi Araçlarda Zorunlu Değildir

22.12.2020

Sıcaklar Akünün Bitmesine Neden Olur mu

19.09.2022

Türkiye’deki Elektrikli Araç Şarj İstasyonları