Arabada Sigara İçme Cezası

ABONE OL
Arabada Sigara İçme Cezası Ne Kadar

Sigara, insanın sağlığına olduğu gibi cebine de zarar veren bir bağımlılıktır. Bunun için arabada sigara içme cezasının ne kadar olduğu açıklamadan önce tüm sürücüleri bir an önce bu bağımlılıktan kurtulmaya davet ediyoruz.

Ne yazık ki sigaranın tüm zararları biliniyor olsa da yine de arabada sigara içen çok fazla sürücü var. Devlet özel ya da ticari araçlarda sigara içilmesini yasakladı ve bunun içinde arabada sigara içerken polise yakalananlar kendilerine kesilecek cezaya razı olmak zorundadır.

Arabada sigara içmenin cezası 2021 yılı için 205 TL olarak belirlenmiştir. Eğer trafik denetimleri sırasında araçta sigara içerken yakalanırsanız bu durumda yukarıda bahsetmiş olduğumuz rakamı ödemek zorunda kalırsınız.

Sigara Yasağını İçeren Kanun Maddesi

4207 sayılı kanun maddesinin içeriği aşağıdaki gibidir.

  • Hususi araçların sürücü koltukları ile taksi hizmeti verenler dâhil olmak üzere karayolu, demiryolu, denizyolu ve havayolu toplu taşıma araçlarında,
  • Tütün içermeyen ancak tütün mamulünü taklit eder tarzda kullanılan her türlü nargile ve sigara, tütün ürünü kabul edilir.
  • Özel araçlarda tütün ve tütün ürünleri kullanmanın cezası Kabahatler Kanunun 39’uncu maddesince düzenlenmektedir.

Özel Araçta Yolculara Sigara Yasağı Var mı?

Özel araçlarda eskiden sigara içmek yalnızca sürücü koltuğundaki kişileri kapsıyordu ancak şu anda sürücü koltuğunun dışında yolcular içinde geçerli hale gelmiştir.

Arabada Sigara İçmenin Zararları Nelerdir?

Arabada sadece yasak olduğu için değil aynı zaman dikkati dağıttığı içinde sigara içilmemesi gerekiyor. Sürüş esnasında ya da yolcular sigara içerken sigaranın dumanının gözle temas etmiş olması saniyelikte olsa gözlerde etki bırakacağından dolayı bu trafik kazasına neden olabilecek sonuçlar ortaya çıkarabilir.

Kapalı alanda sigara içmek, içmeyenlerinde bundan etkilenmesine neden olacaktır. Pasif içicilik denilen bu durum arabada en çok karşılaşılan sorunlar arasında yer almaktadır.

Sigara sadece sağlığınızı değil aynı zamanda bütçenizi de etkileyen bir durumdur. Günlük içilecek bir paket sigaranın aylık maliyeti benzine ayırdığınız bütçeden çok daha fazladır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

26.05.2021

Trafik Kazası Yüzde 50 Kusur Ne Demek

09.07.2020

Pasta Cila Nedir - Nasıl Yapılır

07.07.2022

Aracın Değişen Parçası Nasıl Anlaşılır

04.06.2020

Motosiklet Ehliyeti Nedir - Kaç Motosiklet Ehliyeti Sınıfı Vardır