Yeni Ehliyet Kaç Günde Teslim Edilir? Kaç Günde Gelir

ABONE OL
Yeni Ehliyet Kaç Günde Teslim Edilir - Kaç Günde Gelir

Yeni ehliyet kaç günde teslim edilir? İlk kez ehliyet alanların merakla beklediği bir süreçtir. Biz de bu yazımızda ehliyetlerin teslim süreçleri ve bu süreç hakkında yapılması gereken sorgulama işlemleri nasıldır? Siz değerli takipçilerimizle paylaşalım istedik.

Ehliyetler bilindiği üzere sürücülerin beyan ettikleri adrese PTT aracılığı ile gönderilir. Nüfus Müdürlüğünde bu işlemler online ortamda yapılarak basım süreci hemen başlatılır. Sürecin tamamlanmasının ardından yenilenen ehliyet kaç günde gelir? sorusu merak edilir.

PTT’den Nasıl Sorgularım?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi ehliyet PTT tarafından teslim edilir. Nüfus Müdürlüğündeki başvurunuz esnasında sizden iletişim bilgileriniz istenir. Bu bilgileriniz arasında adres ve cep telefonu numaranızda vardır. İşlemler esnasında size herhangi bir gönderi numarası verilmeyeceğinden cep telefonunuza gelecek bildirim mesajına kadar yapacağınız herhangi bir işlem maalesef yoktur.

Ehliyetiniz basıldıktan sonra PTT kargo ile adresinize postalanır. Bu işlem sırasında ise cep telefonunuza barkod numarası gönderilir ve gönderinizin takibini bu aşamadan sonra yapabilirsiniz. PTT ehliyet takip sayfası üzerinden ehliyetinizin nerede olduğunu görebilirsiniz.

Ehliyetiniz Elinize Ulaşmadıysa Ne Yapmanız Gerekir?

Ehliyetler bazı durumda sizin evde olmamanızdan dolayı teslim edilemez. Ya da doğrudan vermiş olduğunuz isimlere teslim edileceğinden o isimlerin olmaması halinde gönderi teslimi yapılmaz. Böyle bir durumda ise teslim alınmayan ehliyet nereye gider? sorusu merak edilir.

Görevli adresinize 2 kez gelmiş ancak ehliyetinizi teslim edememişse bu durumda verdiğiniz cep numarasından sizinle iletişime geçerek ehliyetinizin nerede olduğunu belirtecektir.  Eğer tüm bunlara karşın ehliyetiniz halen size teslim edilememişse bu durumda Nüfus Müdürlüğüne tekrardan gönderilir.

Ehliyetim Kaç Günde Elime Ulaşır?

Eğer aksi bir durum olmazsa ehliyetiniz 1 hafta içerisinde elinize ulaşır. Bu bir haftalık süre içerisinde ehliyetinizin elinize ulaşmaması halinde baskı gecikmesi olmuş, adres yanlışlığı olmuş ya da cep telefonu yanlış olmuş olabilir. Bu gibi durumda yapılması gereken PTT müşteri hizmetlerini arayarak gönderinin onlarda olup olmadığını sormak olmalıdır.

Not: Ehliyetiniz elinize geçinceye kadar size geçici ehliyet belgesi verilir. Bu belgenin geçerlilik süresi 30 gündür.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

30.03.2020

Sürücü Belgesi Almaya Engel Olacak Suçlar

30.11.2020

Araç Uzaktan Kumandayla Açılmıyor Sorun Nasıl Çözülür

12.10.2023

Karayolundaki Mavi Trafik İşaretleri ve Anlamları

13.11.2020

Trafik Işıkları İçin Neden Üç Renk Kullanılıyor