Yediemin Otoparkından Hacizli Araba Alınır mı

ABONE OL
Yediemin Otoparkından Hacizli Araba Alınır mı

Yediemin otoparklarında bulunan araçlar, herhangi bir nedenden dolayı trafikten men edilmiş olan araçlardır. Yani bu tip araçların hak sahibi yediemin otoparkları olmadığı için bu araçların doğrudan pazarlık yapılarak satılabilmesi söz konusu değildir.

Eğer bu otoparklardan araç satın almayı düşünüyorsanız o zaman yapmanız gereken otoparkın bağlı bulunduğu il ve ilçelerdeki İcra Daireleri ve Maliyelerin ilgili birimlerinden ihale ilanlarını takip etmeniz ve bu ilanlara katılmanız gerekir.

Bu hizmeti veren online internet siteleri vardır. Sizin de yapmanız gereken arama motoruna ne yapmak istediğinizi yazmak ve bu tarz sitelere ulaşmaktır.

Yediemin otoparkından araç almayla ilgili genelde insanlar sıcak bakmazdı ve gerekçe genelde “ağlayanın malı gülene hayır olmaz” şeklinde olurdu. Günümüzde ise artık bu söylem giderek ortadan kalkmış insanlar kendi ekonomilerini de düşünerek yediemin otoparklarındaki ihalelere katılarak yeni bir araç alma talebinde bulunmaya başlamıştır.

Yediemin otoparkında yapılacak olan satışta öncelik katılımın yüksek olmasıdır. Yani amaç ihaleye çıkılacak olan aracın değerince satılabilmesini sağlamaktır. 

Yediemin Otoparkı İhaleleri Nasıldır?

Yediemin otoparklarındaki ihalelerde hedef aracın değerinde satılmasıdır. Yani halk arasında bilinen “hacizli mallar ucuzdur”  söylemi de gerçeğini yansıtmamaktadır. Hatta bazı kişiler bu ihalelerin mafyanın elinde olduğunu bile düşünmektedir.

Bahsetmiş olduğumuz bu söylem ve düşünceler kesinlikle yanlıştır ve itibar edilmemelidir. Eğer siz yediemin otoparkında bulunan bir aracı ihaleyle almak istiyorsanız istediğiniz şekilde ihaleye katılabilirsiniz.

Yediemin otoparkındaki araçlar satılırken önce ihale ilanı verilir ve ilanda araç hakkında bilgiler ve mal bedelleri gibi ayrıntılar verilmektedir. Dolayısıyla aslında bu tip ihaleler sadece alıcı için değil aynı zamanda satıcı içinde karlı bir sistemdir.

Bu tip ihalelere katılım ne kadar yüksek olursa mala verilen değer de o kadar yüksek olacaktır. Bu nedenle bu otoparklarda bulunan araçlar satılırken herhangi bir şekilde torpil ya da ayrıcalık gibi durum söz konusu değildir.

Hacizli malların satışları doğrudan pazarlık usulü değil ilana çıkılıp ihale usulüyle satılmaktadır.

Sürücü kursları ve ehliyet haberleri hakkında detaylı bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

27.04.2022

Araç Muayenesinde Lastikler Nasıl Olmalı

02.01.2024

ABS ve ESP'nin Yağmurlu Havalarda Etkisi Var mı

05.01.2024

Ehliyet Sınavı Çıkmış Sorular 2024

30.01.2024

2024 MTV Fiyatları