Yedek Parçası En Uygun Olan Markalar Hangileri

ABONE OL
Yedek Parçası En Uygun Olan Markalar Hangileri

Yeni bir araç alınırken kafada birçok soru işareti olabilir. Bunlardan bir tanesi de aracın yedek parça fiyatıdır. Çünkü bazı araçlar vardır ki satın alırken fiyatı çok uygun ancak yedek parçası çok pahalıdır. Doğal olarak böyle bir aracı uygun fiyata almış olsanız bile pek mantıklı bir alışveriş olmayacaktır.

Genel olarak araç alanları incelediğimizde insanlar kaza ya da arıza durumunda yedek parça maliyeti ve temin etme kolaylığını ön planda tutar. Elbette bu lüks araç tutkunları için geçerli bir durum değildir, çünkü lüks araçları tercih edenler genelde yedek parça maliyetine çok fazla odaklanmazlar.

Markalara Göre Onarım ve Yedek Parça Maliyetleri

Sıfır bir araç almak istiyorsanız öncelikli olarak garanti kapsamına girmeyen parçaların maliyetlerini iyi hesaplamanız gerekir. 

Toyota

Toyota markalı araçlar en az yıllık maliyete sahip olan araçlardır. Toyota’nın yıllık sürücüne maliyetine baktığımızda 1.500–2.000 TL arasında değişiklik gösterir. Bir Porsche için yıllık 20.000 ila 25.000 TL arasında ödediğinizde bu rakamın bu konfor için ne kadar uygun olduğunu görebilirsiniz.

Audi ve BMW

Bu modeller Alman ve Japon üretim olduğundan dolayı yedek parça bulabilme süresi daha uzundur. Parçalar EURO ve Dolar cinsinden olduğu için yüksektir.

FİAT

FİAT markalı araçlar hem servis hem de yedek parça bakımından hem uygun hem de boldur. İster sıfır bir FİAT alın isterseniz ikinci el her ikisinde de uygun fiyat bulursunuz.

İkinci El Araçlar

Türkiye’de satışı en çok yapılan ikinci el araçlardır. Doğal olarak bu durum yedek parça ihtiyacının ve maliyetinin yüksek olmasına imkan tanır. İkinci el araçlarda en çok yağ bakımı, fren balataları, şanzıman ve motor bakımı yapılır. Alacağınız aracın modeli ve markası ise yedek parçaya ayıracağınız bütçenin farklı olmasını sağlar.

Orta Donanım Araçlar

C segmentteki araçlar yedek parça konusunda ortalama fiyata sahiptir. Özellikle Ford ve Peugeot markaları yedek parça fiyatlarını ortalama olan veren firmalardır. Honda ve Kia gibi araçların maliyetleri ise diğerlerine göre biraz daha yüksektir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

26.04.2021

Servo Motor Nedir, Servo Motorun Çalışma Prensibi Nasıldır

30.06.2022

Araç Lastik Ömrü Ne Kadardır, Araç Lastik Ömrü Ne Kadar Uzar

15.09.2022

El Konulan Ehliyet Nasıl Geri Alınır

19.10.2020

Kamyon Kazaları Nasıl Önlenir