Yaz İçin Farlar Nasıl Temizlenir

ABONE OL

Farları temizlemek, araç bakımının önemli bir parçasıdır. Onlar olmadan yol iyi aydınlatılmayacak ve trafikte görünür olmayacaksınız. Özellikle geceleri ihtiyacınız olan farlarınız ne kadar temiz olursa aydınlatılan mesafe de o kadar fazla olacaktır.

Gece araba kullanmak, yolu görmekten daha fazlasını gerektirir. Konsantrasyon ve odaklanma bunlardan yalnızca iki tanesidir.  

Modern Araba Farları

Farların nasıl temizleneceği konusu ne tür bir arabanız olduğuna bağlıdır. Eski arabalarda standart ampuller vardı, fakat yeni araçlarda bu ampuller daha da geliştirilerek yerini LED’ler aldı. Günümüzde, yollardaki pek çok otomobil halojen reflektörlü far teknolojisine sahiptir. Bu tür farlar lens, ve koruyucu kaplaması nedeniyle iyidir ve sürücülerin daha iyi görmelerine imkan tanır.

Güneş, eski fardaki çiziklerde sarı renk tonuna neden olur. Çoğu sürücü, güneşin bir araca ne kadar zarar verebileceğini çok iyi bilir ve bunun içinde olabildiğince araçlarını güneş altında bırakmaktan kaçınır.

Kirli Farların Temizliği

Otomobiller her ne kadar gelişmiş olsa da halen farlarının ne kadar kirli olduğunu söyleyecek teknolojiye sahip değildir. Bunun için farların temizleme zamanlarını kendiniz tespit etmeniz gerekiyor. Bunun için aşağıdaki hususlar kirli farların göstergesi olacaktır.

  • Sürüş sırasında ışıklar sönük görünüyor
  • Farlar üzerlerinde küçük çatlaklar varmış gibi görünüyor
  • Farlar soyuluyormuş gibi görünüyor

Sarı, çizik ve tozlu olan farlar geceleri görünürlüğü azaltır. Bunun içinde müdahale edilmesi gerekir. Peki, ne yapılmalıdır?

Yağ değişimi, düzenli yakıt doldurma gibi rutin işlemlerin farlara da rutin olarak yapılması gerekir. Farlarınızla ilgili problemi yok saydığınızda risk ve kazalarla her an karşı karşıya kalabilirsiniz.

Farların Diş Macunu ile Temizlenmesi

Diş macunu dişleri temizlediği gibi farlar üzerinde de önemli bir temizleyici görev yapar. Diş macununu bir diş fırçasına sürün ya da bezin üzerine sürün ve farlarınızı bastırmadan ovalayarak silmeye başlayın. Bir süre sonra bulanık olan merceklerin daha netleştiğini göreceksiniz. Bu işlem mercekleri çok kirli olan farlarda çok fazla işe yaramayacağından farklı alternatifleri denemeniz yerinde olacaktır.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

21.12.2020

Bozuk veya Arızalı Hidrolik Direksiyon Pompasının Belirtileri

18.08.2022

Türkiye’de En Ucuz Sıfır Arabalar Ağustos 2022

06.04.2022

Afyonkarahisar Sultandağı Sürücü Kursları - Sultandağı Ehliyet Kursları

15.09.2020

Engelli Aracını Kimler Kullanabilir