Yakıt Tasarrufu Cihazı Nedir? Yakıt Tasarrufu Cihazı İşe Yarıyor mu

ABONE OL
Yakıt Tasarrufu Cihazı Nedir-Yakıt Tasarrufu Cihazı İşe Yarıyor mu

Günlük yaşam içinde sıkça kullandığımız otomobiller, artan akaryakıt fiyatları sonrasında düşündürür oldu. İnsanlar akaryakıttan tasarruf etmenin yollarını ararken yakıt tasarruf cihazı gündeme geldi. Bu makalemizde yakıt tasarruf cihazlarının gerçekten işe yarayıp yaramadığını ve bu cihazların hangi özellikte olduğunu sizinle paylaşalım istedik.

Yakıt tasarruf cihazları farklı özelliklere sahiptir. Bazı cihazlar OBD 2 soketine takılan elektronik bir devreye sahipken bazıları aracın yakıt hortumuna takılır.

Yakıt Tasarruf Cihazları İşe Yarıyor mu?

Yakıt tasarruf cihazları basit çalışma prensiplerine sahiptir. Piyasada birçok markaya ait yakıt tasarruf cihazları bulunuyor, ancak bu cihazların hepsinin iş gördüğünü söylemek mümkün değil.

Yakıt Hortumuna Takılan Tasarruf Cihazı

Hortuma takılan yakıt tasarruf cihazı dizel, LPG ve benzinli araçlarda kullanılabilir. Bu cihazlar iki tane mıknatısın birleşmesiyle oluşmaktadır. Cihaz hortumdan geçen yakıtı ayrıştırarak aracın daha az yakmasını sağlar. Hortuma takılan bu cihaz aracın yakıtını düşürürken performansına etki etmez.  Bu tip cihazların %25 oranında yakıt tasarrufu sağladığı düşünülüyor olsa da aslında kesin açıklanmış veriler bulunmamaktadır. Bu tezi çürüten ise eğer iki tane mıknatıs bir otomobilin yakıtını %25 oranında düşürüyorsa o zaman otomobil üreticileri fabrika çıkışta bunu tüm araç modellerinde uygulardı.

Bir diğer yakıt tasarruf cihazı modeli ise hidrojen olandır.

Hidrojen Yakıt Tasarruf Cihazı

Hidrojen yakıt cihazları otomobile takılacak olan hidrojen jeneratörü ile sudan hidrojenin ayrıştırılmasını sağlar ve bu şekilde yakıtı motora verir. Bu işlemin aracın performansına katkı sağladığı ve aracın yakıtının düşürüldüğü iddia ediliyor. Bu tip yakıt tasarrufu cihazının aracın performansını artırdığı düşünülüyor olsa da bilinen şey vardır ki aracın şarj dinamosunun daha kısa zamanda eskimesine neden oluyor.

OBD 2 Soketine Takılan Tasarruf Cihazı

Son olarak bahsetmek istediğimiz cihaz ise aracın OBD 2 soketine takılanlardır. Çin malı olarak geçen bu cihazlar hakkında bir araştırma yaptığınızda çok faydalı olduğu yönünde bir veri bulamazsınız.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

19.11.2020

Arabanın Çakmağı Çalışmıyor Nasıl Düzeltilir

15.06.2023

Eşdeğer Parça Uygulaması Nedir? Koşulları Nelerdir

21.05.2020

2020 Direksiyon Sınav Ücreti Ne Kadar

28.09.2022

ÖTV Muafiyeti Nedir? ÖTV Muafiyetli Araçlar Nelerdir