Yağ Karterim Neden Sızdırıyor

ABONE OL
Yağ Karterim Neden Sızdırıyor

Yağ karteri, motorun yağını tutan, arabanın altında bulunan ve motorun altına takılan metal bir kaptır. Motor, motor yağı ile yağlanması gereken çok sayıda hareketli parçaya sahiptir, bu nedenle karter veya contalar sızdırmaya başlarsa hızlı hareket etmeniz gerekir. Uygun miktarda yağ olmadan arabanızı sürmeye devam ederseniz, motora ciddi zarar verme riskiyle karşı karşıya kalırsınız. Karter Nedir? Ne İşe Yarar? Merak ediyorsanız makalemizi okuyarak detaylı bilgiler alabilirsiniz.

Aşağıda izlenmesi gereken bazı işaretler yer almaktadır.

Arabanızın Altında Aynı Noktada Sürekli Yağ Sızıntısı

Her sabah arabanızın altında küçük de olsa bir yağ birikintisi görürseniz, bu bir tehlike işaretidir. Karterde onarılması gereken küçük bir delik veya sızıntı olabilir. Hem motorunuzun yağ çubuğunu kontrol ederek hem de arabanızın altındaki yağ birikintisinin boyutunu takip ederek birkaç gün boyunca yağ seviyesini izlemeniz gerekir. Yağ seviyeleri gözle görülür şekilde düşükse veya yağ birikintisi giderek büyüyorsa, aracınızı bir tamirciyi götürme zamanı gelmiştir. Yani sadece yağ eklemek sorunu çözmez, ancak seviyeniz çok düşükse, tamirciye gitmenize yardımcı olabilir.

Motor Yağı Uyarı Işığı

Yağ seviyesi düşük uyarı ışığınız yanarsa, en kısa sürede tamircinizi arayın ve onarımını yaptırmak için randevu alın. Gideceğiniz zamana kadar yağın eksilmediğinden emin olun, eğer aracınızın yağ seviyesi çok azalmışsa bu durumda aracınızı tamirciye götürecek kadar yağ ekleyin. Aynı yağı daha sonra tekrardan alıp kullanabilirsiniz.

Motor Bölmesinden Duman Geliyor

Motor bölmesinden duman gelmesinin en yaygın nedeni, sıcak egzoz borularından yağ sızmasıdır, ancak aracınızı servis ya da tamirci tarafından kontrol ettirmeden kesin olarak nedenini bilemezsiniz. Bu nedenle aracınızın motoru ya da diğer aksamlarının daha fazla zarar görmemesi için mutlaka vakit kaybetmemelisiniz.

Yağ Karteri Fiyatı Ne Kadar?

Otomobillerde parçalar modele ve markaya göre değişiklik gösterir. Bu nedenle bir fiyat verilebilmesi için öncelikli olarak aracın markasının ve modelinin bilinmesi gerekir. Genel olarak konuşacak olursak bu gibi tamirleri serviste yaptırmak ile tamircide yaptırmak arasında ciddi fiyat farkı oynayacaktır. Net bilgi alabilmek için en yakın ustayla ve servisle görüşmek gerekir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

03.06.2021

Trafikte Hayat Kurtaran Kurallar

15.04.2020

Şoför Nasıl Yazılır - TDK’ ya Göre Şoför Mü, Şöför Mü

10.05.2021

Ehliyet Direksiyon Sınav Sonuçları

22.02.2021

İlk Yardım Eğitmeni nasıl Olunur ve Sorumlulukları Nelerdir