Yabancı Ülkelerden Alınan Ehliyetin Ülkemiz Sürücü Belgeleriyle Değiştirilmesi

ABONE OL
Yabancı Ülkelerden Alınan Ehliyetin Ülkemiz Sürücü Belgeleriyle Değiştirilmesi

Ülkemizde ikamet etmeye başlayacak yabancı vatandaşların veya ikamet etmese bile yabancı sürücü belgesine sahip olup bunu Türkiye’de kullanılan ehliyet ile değiştirmek isteyen sürücüler için bazı prosedürler uygulanmaktadır. Öncelikle sürücü belgesinin değiştirilebilmesi için sürücü belgesine sahip olunan ülke Karayolu Trafiği Anlaşması’nın bir tarafı olmak zorundadır, bu anlaşmanın bir tarafı olmayan ya da değişimine ilişkin karşılıklı anlaşma bulunmayan ülkelerden alınan belgelerle ilgili bir değişiklik yapılmamaktadır. Bulunduğu ülkeden sürekli değil geçici ehliyete sahip olan kişilerin de belgeleri değiştirilmeyecektir.

Yabancı sürücü belgesinin değiştirilmesi işleminde ilk olarak belgenin renkli fotokopisi alınarak verildiği ülkenin dış temsilciliği ile temas kurularak belgenin doğruluğu tespit edilir. Belgenin sahte olduğu tespit edildiği takdirde adli birimlere ihbarda bulunulur. Sürücü belgesinin değiştirilmesinde bir beis görülmediyse yeni sürücü belgesine ilgili ülkenin işareti ve yabancı sürücü belgesinin numarası yazılarak düzenlenir.

Yabancıların dış ülkelerden aldıkları sürücü belgeleri eğer ülkeler arasında anlaşma varsa ülkemiz sürücü belgesi ile değiştirilebilir. Yabancıların motosiklet(M), lastik tekerlekli motosiklet(A1, A2), iş makinesi(G) veya otomobil(B1,B) tipi araçları kullanmak üzere aldıkları yabancı sürücü belgeleri ülkemiz sürücü belgeleriyle, diğer araçları kullanmak üzere aldıkları belgeler ise B sınıfı sürücü belgesiyle değiştirilir. Bu araçları römork takarak kullanmak isteyenler için ise BE sınıfı sürücü belgesi ile değiştirilecektir. Yabancılara ülkemizde verilen sürücü belgelerinin üzerine “Ticari Araç Kullanamaz” kodu işlenecektir. Eğer kişi “Mavi Kart” sahibiyse bu kod işlenmeyecektir.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

06.05.2022

Türkiye’de Elektrikli Araç Şarj Etmenin Maliyeti Ne Kadar

29.08.2022

Kestel Sürücü Kursları – Kestel Ehliyet Kursları

26.03.2021

Ehliyet Sınavında Dosya Yakmak Nedir

24.02.2021

Trafikte Yeşil Dalga Sistemi Nedir