Ehliyet Sınavı Puan Hesaplama 2024

ABONE OL

Ehliyet sınavı puan hesaplama 2024 yılında da diğer yıllarda olduğu gibi yapılmaktadır. Yani adaylara girdikleri sınavda toplam 50 soru sorulur ve bu 50 soru toplamda 100 puana sahiptir. Her adayın sınavdan başarılı olabilmesi için 70 ve üzerinde puan alması gerekir. Bu da toplamda 35 doğruyu yapmayı gerektirir.

Ehliyet sınavının diğer birçok sınava göre en önemli avantajı yanlışların doğruları götürmüyor olmasıdır. Bu nedenle sınava girecek olan her sürücü adaylarından soruları cevaplamaları istenir. Mantık çerçevesinde düşündüğümüzde bile bilmediğiniz bir soruyu boş bırakmaktansa doğruluğuna en çok inandığınız şıkkı işaretlemek yerinde olacaktır.

Ehliyet sınavları bilindiği üzere 2016 yılından sonra elektronik ortamda yapılıyor. Bu da sürücü adayları açısından büyük bir avantaj sağlıyor. Mesela sınavın sonucunu hemen öğrenebiliyorsunuz. Bu da sınavı geçmeniz durumunda hemen direksiyon sınavı için başvurunuzu yapabileceğiniz anlamına geliyor.

Ehliyet Sınavında Hangi Derslerden Kaç Soru Var?

Yukarıda da bahsetmiş olduğumuz gibi aşağıdaki derslerden toplamda 50 tane soru soruluyor. Soruların dağılımlarına baktığımızda ise şu şekilde bir sıralama ortaya çıkıyor.

  • Trafik dersinden 23 soru,
  • İlk yardım dersinden 12 soru,
  • Trafik adabından 6 soru,
  • Motor dersinden 9 soru

Direksiyon Sınavına Girebilmem İçin Kaç Soru Yanıtlamam Gerekiyor?

Direksiyon sınavına girebilmek için öncelikli olarak e-sınavdan başarılı olmak gerekiyor. Bunun için gireceğiniz sınavdan en az 35 tane soruyu doğru cevaplamalısınız. 

Ehliyet Sınavında Bir Soru Kaç Puan?

Ehliyet sınavında toplamda 50 tane soru soruluyor ve bunun karşılığında 100 puan veriliyor. Buradan da anlaşılacağı üzere her soru 2 puan şeklindedir.

Sınavda Baraj Puanı Kaç?

Ehliyet sınavında baraj puanı 70’dir. Adaylar 70 puanın üzerinde not aldığında sınavı geçmiş olarak kabul edilir. 70 puanın altında alan adaylar ise bir sonraki sınava katılması gerekir.

Ehliyet Sınavına Kaç Kez Girme Hakkı Var?

Ehliyet sınavlarında her adaya toplamda 4 kez giriş hakkı verilir. Adaylar girdikleri bir önceki sınavda eğer 70’in altında puan alırlarsa bir sonraki sınava katılmak zorundadır. 

4 Ehliyet Sınavını Geçemeyen Kişi Ne Olur?

Ehliyet sınavına 4 kez girmiş ancak dördünde de başarılı olamamış kişilerin kurs kayıtları silinir ve tekrardan kayıt yaptırmak

 zorunda kalır. Yani dört kez geçemeyen sürücü adayları en başa geri döner.

E-Sınavda Yanlışlar Doğruyu Götürür mü?

Hayır, ehliyet sınavında yanlış yapmış olmak doğru cevapları etkilemez. Bu nedenle emin olmadığınız sorularda tahmini bir işaretleme yapmanız doğru olacaktır.

Ehliyet Sınavına Nasıl Hazırlanabilirim?

Sürücü kurslarından alınan eğitimler, ehliyet sınavına hazırlanmak için önemlidir. Ayrıca, trafik kuralları ve işaretlerini içeren resmi kitapçıkları incelemek, online testler çözmek sınav öncesi hazırlık için faydalı olacaktır.

Sınav Ne Kadar Sürede Tekrarlanabilir?

Sınav tekrarları genellikle 1 ay ile sınırlı tutulur. Adaylar ilk sınava girdiklerinde başarılı olamazsa bir sonraki sınava katılabilirler.

Ehliyet sınav puanı hesaplama ve ehliyet ile ilgili aradığınız her şeye https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

31.05.2021

Yeni Ehliyet Nasıl Çıkarılır? 2021

06.12.2021

Birine Araba Kullanmayı Nasıl Öğretirsiniz

06.10.2021

Arabanızın Motorunu Nasıl Temizlersiniz

12.04.2022

Sürücü Belgesi Nedir? Sürücü Belgesi Nasıl Alınır 2022