Vinç Operatör Belgesi Nedir, Nasıl Alınır

ABONE OL
Vinç Operatör Belgesi Nedir - Nasıl Alınır

Vinç kullanmak isteyen kişilerin alması zorunlu olan belgeye vinç operatörü belgesi denilmektedir. Vinç operatörü belgesi olmadan hiçbir şirket ya da firma operatör olarak vinç şoförü çalıştıramaz.

Vinç Operatörü Belgesi Nereden Alınır?

Vinç operatörü belgesi alabilmek kolay değildir. G sınıfı içerisinde yer alan bu belgeyi alabilmek için bir sürücü kursuna yazılmak gerekir. Sürücü kursuna yazılan kişi normal bir ehliyet alma süreci nasıl işliyorsa aynı süreçleri tamamlamalıdır.

Vinç Operatör Belgesi Almak İçin Hangi Evraklar Gereklidir?

Vinç operatörü belgesi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilir. Bunun içinde ihtiyaç duyulan tüm belgelerin tamamlanması şarttır. Vinç operatörü belgesi için sürücü kursunun talep ettiği belgeler şöyledir:

  • Nüfus cüzdanı fotokopisi,
  • Sağlık raporu,
  • Diploma ya da mezun adaylar için öğrenci belgesi,
  • 6 adet biyometrik fotoğraf,
  • Sabıka kaydı

Yukarıda belirttiğimiz belgeler içerisinde sağlık raporu en önemlisidir. Çünkü bu aracı kullanan kişilerin aynı zamanda risk içeren bir meslekte çalışması gerekir. Bu da sağlık raporunun tam teşekküllü bir hastaneden alınmasını gerektirir. Sağlık kurulu tarafından kişinin vinç operatörü olabileceğine dair onay verilmelidir.

Sabıka kaydı belgesini alabilmek artık eskisi gibi uğraştırıcı bir süreç değildir. Bu belge internetten e-devlet üzerinden alınabilir. Bunun için e-devlet şifresinin bulunması yeterlidir.

G Sınıfı Ehliyet Belgesi Nasıl Alınır?

G sınıfı ehliyet almak isteyen bir kişinin sürücü kursuna yazıldıktan sonra devam zorunluluğu vardır. Yani sadece kursa yazılıp gitmemek söz konusu değildir. Kursta verilen teorik derslerde vinç pratiğine dair bilgilerde verilmektedir. Yaklaşık olarak 2 ay süren teorik ve pratik eğitim sonrasında kişi sınava girer ve sınavda 50 sorudan 35 tanesini doğru yaptığında uygulama sınavına katılmaya hak kazanır. Uygulama sınavında da komisyondan geçer not aldığında vinç operatörü ehliyetini alabilir.

Vinç Operatörü Belgesi Ne Zaman Teslim Edilir?

Eğitim ve sınav süreçlerini başarılı bir şekilde tamamlayan kişiler yaklaşık olarak 2–2,5 ay gibi bir süreç içerisinde ehliyetlerini teslim alabilirler.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

18.10.2022

Süspansiyon (Amortisör) Testi Nedir, Nasıl Yapılır

26.02.2021

Sabıka Kaydı Olanlar Ehliyet Alabilir mi

04.12.2020

Dünyanın En Hızlı 9 Arabası

24.08.2020

Otomatik Vites mi, Düz Vites mi Yakıt Tasarrufu Sağlar