Türkiye’ye Tesla Ne Zaman Gelecek

ABONE OL
Türkiye’ye Tesla Ne Zaman Gelecek

Tesla, Türkiye’de sürücüler tarafından en çok merak edilen araçların başında geliyor. Tasarımından teknolojisine varıncaya kadar otomobil teknolojisinde çıtayı bir hayli yükseltmiş olan bu araçla ilgili detaylı bilgiler gündeme geldikçe kullanıcılar da daha fazla merak ediyor.

Tesla ile ilgili bilgilerin merak edilmesinin en önemli nedenleri arasında aracın elektrikli olması. Uzaya göndermiş olduğu araçla da rekor üzerine rekor kıran Tesla’nın türkiye’de de oldukça fazla hayranı var. 

Tesla Şirketi Hakkında Bilgi

Tesla, 2003 yılında kurulmuş olan bir şirkettir. Merkezi ABD’de olan şirket büyük bir teknoloji devidir. Elektrikli araç ve elektrikli motor parçaları tasarlayan şirket tarihinde ilk kez 2013 yılında hissedarlarına pay dağıtmaya başladı. Spor modeli olan “Tesla Roadster” ilk kez piyasaya çıktığından itibaren kullanıcıların gözleri bu araç üzerine çevrildi.

Tesla’nın kurucusu Elon Musk, dünyada hatırı sayılı olan bir iş adamıdır. Belki herkes bilmeyecek ancak Paypal’ın kurcusu da Elon Musk’tur. Bunun için aslında Tesla’nın bu kadar favori olmasındaki en önemli nedenlerden birisi de Elon Musk’tur.

Tesla, araç üretmekle kalmaz bugün Toyota gibi dev otomobil markalarına da motor parçaları ve lityum-iyon pil üretmektedir. Tesla’nın amacı üreticiye uygun fiyatla elektrikli araç üretebilmektir.

Tesla’nın dünyanın 11 ülkesinde ofisi bulunuyor. bu ülkeler arasında maalesef ki Türkiye yok.

Tesla Türkiye’ye Gelecek mi?

Tesla 2015 yılında Türkiye pazarına girmiş, şirket kurulmuş ve ekip tamamlanmıştı. ABD ile Türkiye arasında yaşanan krizin ardından ise ABD’den ithal edilen araçlara % 120 gümrük verici gelmiş bunun içinde Tesla Türkiye’deki showroom’unu kapatma kararı almıştı. Elan Musk yaptığı açıklamada Türkiye’nin de aralarında bulunduğu ülkelere Supercharger istasyonlarının kurulacağını açıklamış ve İstanbul ‘da şarj istasyonu kurmuştu. Bilindiği üzere Tesla’nın araçlarının olmazsa olmazı hızlı şarj ünitesi.

Türkiye’de Tesla kullanan var mı?

Tesla, Türkiye’de resmi olarak faaliyet göstermiyor olsa da satın alabilmeniz mümkün. Tahminlere göre Türkiye’de yaklaşık olarak 100’ e yakın Tesla bulunuyor. Araç henüz faal olarak Türkiye’de satılmadığından dolayı satın alınabilmesi için ithal edilmesi gerekiyor. Ancak bunu yaparken de riskleri göze almak önemli, çünkü Tesla’nın Türkiye’de henüz bir servis noktası bulunmuyor.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

05.04.2021

Yasaklı Yerden U Dönüşü Cezası Ne Kadar? 2021

27.07.2022

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) Sorgulama Nasıl Yapılır

27.06.2022

İbradı Sürücü Kursları – İbradı Ehliyet Kursları

20.06.2022

Taşıt Tanıma Sistemi Nedir, Şirketlere Faydaları Nelerdir