Türkiye’deki Elektrikli Araç Şarj İstasyonları

ABONE OL
Türkiye’deki Elektrikli Araç Şarj İstasyonları

Elektrikli şarj istasyonu TOGG’un 2023 yılında piyasaya sürülecek olması sonrasında dikkat çekmeye başladı. Elektrikli araba satın alacak olanlar, Türkiye’deki elektrikli şarj istasyonları nerede ve hangi firmalar tarafından bu hizmet veriliyor merak ediyorlar. Biz de elektrikli şarj istasyonları hakkındaki merak edilen bu sorulara yanıtlar verelim istedik.

İlk kez 2021 yılında satılmaya başlayan elektrikli otomobillerin sayısı giderek çoğaldıkça elektrikli istasyonların sayısı da artmaya başladı. Bazı firmalar istasyon kurulumlarına 10 yıl öncesinde başlarken bazıları da yakın zamanda bu firmalar arasına girdi. Elektrikli şarj istasyonu yapan firmaların sayısı arttıkça bu hizmetin kesintisiz olması da önem kazanıyor.

Türkiye’de şu ana kadar elektrikli şarj istasyonu sayısının 1700’ün üzerinde olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle ZES firması Türkiye’nin en geniş istasyon ağına sahip markası konumunda. 

Türkiye’de elektrikli şarj istasyonu yapan firmalar listesi aşağıda yer almaktadır.

  1. Eşarj
  2. net
  3. ZES (Zorlu Energy Solutions)
  4. Voltrun
  5. Gersan – G-Charge
  6. Tesla Supercharger
  7. Togg Şarj İstasyonları
  8. Kalyon EV Charging

Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Firmaları

Eşarj: Türkiye’de ilk elektrikli şarj istasyonunu kuran firma Eşarj oldu. Sabancı Holding tarafından 2018 yılında satın alınmış olan firma, 2023 yılında daha fazla istasyon açmayı hedefliyor. Eşarj istasyonlarını Aytemiz, Shell gibi istasyonlara yapmaktadır. Türkiye’nin pek çok şehrinde hizmet veren firma hızlı şarj hizmeti sağlamaktadır. Ocak ayındaki verileri ele aldığımızda firmanın 260 şarj istasyonu bulunuyor.

Sharz.net: Firma; AVM, konut, siteler ve kamusal alanlarda kullanılacak olan şarjlar konusunda hizmet sağlamaktadır. Firma S OİL istasyonlarında şarj hizmeti sağlar.

ZES (Zorlu Energy Solutions): ZES, Türkiye’nin 81 ilinde şarj istasyonu hizmeti sağlayan firma. Şu an Türkiye’nin en geniş şarj istasyonu ağına sahip olan firmanın hedefleri arasında yurt dışına da şarj istasyonları kurmak var. Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi otoyollardaki tesislerde de ZES’e ait şarj istasyonları bulunuyor. Ocak itibariyle firma 956 şarj istasyonuna sahip.

Voltrun: Voltrun firması da Sharz.net gibi konut, AVM, otel gibi alanlarda şarj soketi ile hizmet sağlıyor.

Gersan G-Charge: Türkiye’de kendi markasıyla hizmet veren şarj ünitelerine sahip firma. Gersan 92 şarj istasyonuna sahip.

Tesla Supercharger: Tesla’nın henüz Türkiye’de şarj istasyonu bulunmamaktadır. Ancak marka bu yılın sonunda istasyonlarını kurmaya başlayacak.

TOGG: TOGG aracını piyasaya sürdükten sonra şarj istasyonlarını kurmayı beklemektedir.

Kalyon EV Şarj İstasyonları: Firma, 2022 yılında hızlı şarj istasyonlarını kurmayı hedeflemektedir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

07.08.2020

Emniyet Kemeri Nedir

27.01.2022

AKS Kafası Neden Bozulur

20.10.2022

Dünyanın Farklı Ülkelerinin İlginç ve Tuhaf Trafik Kuralları

07.09.2020

Benzin Kokusu Elden Nasıl Çıkar