Triger Kayışı Nedir ve Ne Zaman Değiştirilmelidir

ABONE OL
Triger Kayışı Nedir ve Ne Zaman Değiştirilmelidir

Triger kayışı, valflerinizi güvenli bir şekilde hareket ettirmek ve motorunuzun çalışmasını sağlamak için eksantrik mili ve krank milinin hareketlerini senkronize eden kauçuk bir kayıştır. Bazı araçlarda, triger kayışı zincir şeklinde olabilir. Kullanılan malzeme ne olursa olsun, triger kayışındaki amaç aynıdır ve aracınızın çalışması için çok önemlidir.

Triger Kayışının İşlevi

Eksantrik mili, hava gazı içeri ve dışarı vermek için motorunuzdaki valfleri çalıştırır. Krank mili, pistonları yukarı ve aşağı hareket ettirir. Bu iki sistemin tam senkronizasyonda çalışması gerekir, aksi takdirde valflerde, pistonlarda, motorda veya yakındaki diğer parçalarda hasar oluşabilir. Her sistemi doğru hızda döndürerek bu senkronizasyonun gerçekleşmesini sağlamak triger kayışının görevidir.

Triger Kayışının Değiştirilmesi

Yeni bazı otomobiller Triger kayışını değiştirmeden 100.000 km gidebilir, ancak daha eski model araçlarda 60.000'de bir bu kayışın değiştirilmesi sağlıklı olacaktır. Su pompası arızalanırsa, genellikle triger kayışının da değiştirilmesi gerekeceğine dikkat etmek önemlidir. Bunun nedeni, çoğu zaman su pompasını değiştirmek için kayışın çıkarılması gerekmesidir.

Triger Kayışının Değiştirilmesi Gerekiyor

Bir triger kayışı aşınmışsa kaymaya başlayabilir ve ciddi yanlış ateşlemeler meydana gelebilir. Ne yazık ki, bir triger kayışının bozulduğuna dair net bir işaret yok. Genellikle triger kayışları arızalandığında bu kademeli bir düşüşü beraberinde getirmez, yani triger kayışında yaşayacağınız herhangi bir sorun aniden ve anlık olarak gerçekleşebilir. Triger kayışından kaynaklı bir arıza meydana geldiğinde, motor hemen durdurulmalıdır. Aksi takdirde problem tahmin ettiğinizden çok daha ciddi bir soruna dönüşebilir. Triger kayışı, gevşekse çok fazla gürültü yapabilir.  Zincir kırılırsa, bunu duyarsınız.

Triger kayışının kayması ya da kopması ihtimalini ortadan kaldırmak için aracınızın modeline göre kullanma kılavuzu üzerindeki zaman dilimlerinde mutlaka değiştirmeniz gerekir.

Bir otomobilde kayışlar ve hortumlar, aracınızı en iyi durumda tutmak için çok önemlidir. Triger kayışınızın aşınmış olduğunu düşünüyorsanız veya kayışı ne sıklıkla değiştirmeniz gerektiğine dair bir fikriniz yoksa mutlaka yetkili bir servise danışmanız gerekir.

Otomobiller hakkında kapsamlı teknik bilgilere ihtiyaç duymanız halinde https://www.surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

15.06.2021

Sürücü Belgesi İşlemleri - 2022

19.01.2022

Konak Sürücü Kursları - Konak Ehliyet Kursları

26.05.2021

Aşınmış Salıncak Burçları Hangi Sorunlara Neden Olur

30.03.2020

Trafikte Geçiş Üstünlüğü Nasıldır