Trafikte Direksiyon Dersi Alındığında Neler Öğretilir

ABONE OL
Trafikte Direksiyon Dersi Alındığında Neler Öğretilir

Özel direksiyon derslerinin en büyük avantajı derslerin trafikte veriliyor olmasıdır. Bu ilk kez trafiğe çıkacak olan bir sürücü adayını korkutuyor olsa da yanındaki öğreticinin deneyimli olması sorun yaşanmadan araç kullanmaya imkan tanıyacaktır. Bunun için özel direksiyon dersi alacakların trafikte korkmamaları ve öğrenecekleri teknik bilgilere odaklanmaları gerekir. Peki, bu eğitim esnasında neler öğretilir?

Özel Direksiyon Dersi İle Neler Öğrenilir?

Özel direksiyon dersindeki ilk amaç sürücünün direksiyonda rahat etmesini sağlamaktır. Bunun için ilk olarak koltukların duruşu, aynaların kontrolü gibi ayarların nasıl yapılması ve ne zaman yapılması gerektiği öğretilir.

Bir aracı kullanırken işin en zor kısımlarından birisi motoru yormadan ve minimum yakıt sağlayacak şekilde aracın hızlandırılmasını sağlamaktır. Bunun için eğitmenler nasıl kalkılması gerektiği ve vites değişimlerinin ne zaman yapılması gerektiğini öğretecektir.

Aracın hareket ve sürüşü kadar dikkat edilmesi gereken önemli noktalardan biri de durdurulmasıdır. Aracın sarsıntısız bir şekilde durması için doğru frenleme zamanları ve frenin şiddetinin ne olması gerektiği de yine özel direksiyon dersinde öğretilecek konular arasında yer alır.

Aracı kullanırken vites değişimleri çok önemlidir. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi aracı yormamak doğru viteste hareketle mümkündür. Vites geçişleri ve hangi viteste ne kadar hızda gitmeniz gerektiği de yine direksiyon eğitiminde verilen bilgiler arasında yer alır.

Otomobil kullanılırken her ne kadar acemi sürücüler dikkat etmiyor olsa da motor freni çok önemlidir. Motor freninin ne anlama geldiği ve ne zaman kullanılması gerektiği direksiyon eğitimi esnasında sürücüye anlatılır.

Genelde yokuş yukarı çıkışa odaklanılır, ancak yokuş aşağı inmekte oldukça önemli bir konudur. Yokuş aşağı inerken durmanız gerektiğinde hangi pedala daha önce bastığınızda kaza riskini indirirsiniz direksiyon eğitimi esnasında verilen bilgiler arasındadır.

Vites geçişleri, durma ve kalkma gibi eylemleri doğru bir şekilde yapmak kadar aynaların kontrolü de çok önemlidir. Sürücü tüm hareketleri mutlaka koordineli bir şekilde gerçekleştirmesi gerekir. Trafikte en ufak bir dalgınlığın bile telafisi olmayabilir. Bunun için tüm aynaların ne zaman ve ne şekilde kullanılması gerektiğini bilmek gerekir.

Son olarak bilinmesi gerekenler arasında yol çizgileri de vardır. Yol çizgileri sürücünün yolda güvenli seyretmesine imkan sağlar. Hangi çizginin ne işe yaradığını bilmek kaza ihtimalini en aza indirecektir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında detaylı bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

12.10.2022

Kış Lastikleri Ne Zaman Değiştirilir

01.05.2020

Gaziantep Sürücü ve Ehliyet Kursları

17.01.2022

Kemalpaşa Sürücü Kursları - Kemalpaşa Ehliyet Kursları

30.01.2023

İcraya Düşmüş Araba Nasıl Alınır