Trafik Sigortasının Ödeme Yapmadığı Durumlar Nelerdir

ABONE OL
Trafik Sigortasının Ödeme Yapmadığı Durumlar Nelerdir

Trafik sigortasında kapsam içerisinde olan ve olmayan konular genel şartlar adı altında belirlenmiştir. Yani trafik sigortasında genel şartlar her sigorta şirketi için aynıdır. Bunun için belirlenmiş olan limitlerin dışına çıkılabilmesi mümkün değildir.

Trafik sigortası yaptırılması zorunlu olan bir güvencedir, ancak bu güvenceden her şartlarda faydalanmak mümkün değildir. Yani trafik sigortasının da ödeme yapmadığı birtakım durumlar vardır.

Trafik Sigortasının Ödeme Yapmadığı Durumlar Nelerdir?

Yukarıda belirtmiş olduğumuz gibi genel şartların dışında kalan durumlarda sigorta şirketleri ödeme yapmaz. Aşağıda sigorta şirketinin ödeme yapmayacağı durumlardan bazıları listelenmiştir.

  • Trafik sigortası yapılmış olan araç yerinden hareket etmemiş ise bu durumda aracın neden olacağı zararlar karşılanmaz. Yani trafik sigortasının devreye girebilmesi için aracın trafiğe çıkmış ve hareket halinde olması gerekir.
  • Sigortalı araç kaza yapmış ve kusurlu bulunmuşsa bu durumda sigortalı kendi aracında meydana gelen hasarların zararını sigorta şirketinden talep edemez. Trafik sigortası yalnızca üçüncü şahısların maddi ve bedeni zararlarının karşılanması için kullanılabilir.
  • Trafik sigortası olan bir araçta sürücünün yakınlarına, kendisine gelebilecek herhangi bir hasar neticesinde tazminat ödemesi yapılmaz.
  • Kaza yapan araç herhangi birşekilde kar kaybına uğramış ve mağduriyet yaşamışsa bu durumda tazminat ödemesi yapılmaz.
  • Araçta bulunan eşyalar tazminat dışındadır.

Trafik Sigortası Manevi Tazminatı Karşılar mı?

Trafik kazalarında meydana gelebilecek manevi tazminat talepleri ve davalar trafik sigortasında güvence altında değildir.

Araçta yedek akaryakıtın dışında hiçbir patlayıcı ve parlayıcı madde trafik sigortası güvencesi altında değildir.

Çalınmış ya da gasp edilmiş olan araçların neden olduğu suç ve kazalarda araç sahibi ve sigorta şirketi sorumlu görülmediğinden dolayı ödeme yapılmaz.

Aracınızı bakım için servise götürdüğünüz de bu aracın meydana getirmiş olduğu zarar trafik sigortası tarafından karşılanmaz.

Trafik Sigortası Kimin Hasarını Öder?

Trafik sigortası kaz halinde karşı tarafın hasarlarını karşılar. Genel şartlar içerisinde yer alan hususlar sigorta kapsamı içerisinde yer alır. Eğer ki karşı tarafa verilen hasar limitin üzerindeyse bu durumda sigortanın sahibi aşan miktarı ödemekle yükümlüdür.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

27.05.2021

Sürücü Kursu Kayıtları Ne Zaman Bitiyor

24.08.2020

Otomatik Vites mi, Düz Vites mi Yakıt Tasarrufu Sağlar

02.03.2022

İpsala Sürücü Kursları - İpsala Ehliyet Kursları

12.08.2021

Garaj Önüne Bırakılan Araç Nasıl Çektirilir