Trafik Sigortası Tedavi Giderlerini Karşılar mı

ABONE OL
Trafik Sigortası Tedavi Giderlerini Karşılar mı

Trafik sigortası, araç sahiplerinin yaptırması gereken zorunlu sigorta türleri arasında yer alır. Zorunlu trafik sigortası, olası bir kazada karşı tarafta doğan maddi hasarları teminat kapsamına alır. Trafik sigortası fiyatları ve limitleri meydana gelen kazaya ve zarara göre farklılık gösterebilir. Meydana gelen kaza can kaybı veya yaralanma ile sonuçlandıysa trafik sigortası limitleri değişebilir.

Trafik Sigortası Kapsamı Nedir?

Özel sigorta şirketleri tarafından yaptırabileceğiniz zorunlu trafik sigortası teminatı bakımından farklılık gösterebilir. Bir yıllık kullanım imkânı sunan trafik sigortasının her yıl yenilenmesi gerekir.

Zorunlu trafik sigortası kapsamı, farklı teminatları içinde barındırır. Vefat ve tedavi teminatı içeren trafik sigortası, meydana gelen kazaya karışan karşı tarafta yararlanan veya vefat eden herkes için masrafların karşılanmasını sağlar. Diğer bir trafik sigortası kapsamı ise kazada karşı tarafta oluşan maddi hasarların karşılanmasına olanak tanır.

Trafik Sigortası Tedavi Giderlerini Karşılar mı?

Trafik kazası sonucunda karşı tarafta meydana gelen hasarın karşılanmasını sağlayan trafik sigortası, trafiğe çıkan her araç sahibi tarafından yaptırılması zorunludur. Trafik kazalarında meydana gelen fiziksel hasarların tedavi masrafları Sosyal Güvenlik Kurumu’na aittir. Ancak trafik kazaları nedeniyle kişilerde oluşan sağlık sorunlarının tedavi masrafları, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödense de sigorta şirketlerinin Trafik Mecburi Mali Mesuliyet Sigorta Poliçesi kapsamında fiziksel açıdan hasar alan kişiye ödeme yapması gerekir.

Trafik kazaları sonucu oluşan tedavi giderleri, iyileştirme giderleri gibi kavramlar ile sigorta şirketleri ile SGK’nın sorumlulukları daha net bir şekilde belirlenmesi gerekir. Bir trafik kazasında bedensel bütünlüğünü kaybeden bir kişi, ihtiyaç duyduğu ömür boyu bakım masraflarını tedavi masrafları teminatından değil, ölüm ve sakatlık teminatı üzerinden alabilir. Bu nedenle zorunlu trafik sigortası yaptırmak amacıyla tercih edilen sigorta şirketi ile net bir biçimde görüşmek ve hangi durumlarda sigorta şirketinin ne kadar ödeme yapacağı konusu netleştirilmelidir. Sağlık hizmet bedelleri dışında kalan tüm tedavi masrafları trafik sigortası teminatı kapsamında yer alır. Bu nedenle sigorta şirketi tarafından ödenmelidir.

Trafik sigortası kapsamı hakkında detaylı bilgi almak için https://surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

10.11.2022

Egzozdan Su Gelmesi Ne Anlama Gelir

17.08.2022

Araç Mahrumiyeti İcra Takibi Nedir, Araçtan Mahrum Kalma

06.01.2023

Ehliyet Sınıfları Nelerdir? Hangi Ehliyet Hangi Araçları Kullanır 2023

22.11.2021

Bijon Nedir - Bijon Anahtarı Nedir