Trafik Sigortası Olmadan Trafiğe Çıkmanın Cezası 2023

ABONE OL
Trafik Sigortası Olmadan Trafiğe Çıkmanın Cezası 2023

Trafik sigortası her sürücünün aracına yaptırmak zorunda olduğu bir güvencedir. Trafik sigortası olmadan araç kullanmak idari para cezası kapsamında değerlendirilir, ancak bu şekilde trafiğe yakalanmanın maliyeti uygulanacak farklı tedbirlerle daha yüksek olur. Örneğin trafik sigortası yaptırmamış şekilde polise yakalanmanız halinde hem ceza kesilir hem araç otoparka çekilir hem de trafik sigortası yaptırmadan ve tüm bu masrafları karşılamadan aracınızı teslim alamazsınız. Kısacası trafik sigortasını yaptırmamak size yaptırmaktan çok daha pahalıya gelecektir.

Trafik sigortası yapıldığı günden itibaren başlar ve 1 yıl devam eder. Bir yılın sonunda ise trafik sigortasını yenilemeniz gerekir. Yenilenmeyen her gün için %5 oranında gecikme cezası uygulanır. Bu gecikmenin azami artışı ise %50 kadar olur.

Trafik sigortası her araç için yapılmak zorundadır. Yani sürücünün kendine ait iki ya da daha fazla aracı varsa bu durumda her araç için ayrı sigorta yapması gerekir.

Trafik Sigortası Yaptırmama Cezası 2023

Trafik cezasını bilerek ya da bilmeyerek yaptırmama idari ceza olarak değerlendirilir ve sürücüye 2023 yılı için 436 TL para cezası kesilir.

Trafik Sigortası Neden Önemlidir?

Trafik sigortasının amacı üçüncü kişilere verilen zararın karşılanmasını sağlamaktır. Yani kasko sigortası gibi aracın kendisinde meydana gelen zararları karşılamaz. Bu açıdan bakıldığında karşı sürücü gibi avantajlı olarak değerlendiriliyor olsa da karşıya vereceğiniz zararın sizin cebinizden ödenmesi gerektiği gerçeğini düşündüğünüzde beklenmedik bir şekilde gelen bir kazada trafik sigortası sizi de güvenceye almış olacaktır.

Kazada Haklısınız Ama Sigortanız Yok Ne Olur?

Trafik sigortanız olmadan bir kazaya karışmak şüphesiz en son isteyeceğiniz şey olmalıdır. Çünkü bunun cezai sonuçlarının yanı sıra aynı zamanda karşı tarafa vermiş olduğunuz maddi ve manevi sonuçları da olacaktır. Eğer ki kaza yaptınız ancak hatalı siz değilsiniz bu sizin suçsuz olduğunuz anlamına gelmeyecektir. Size kesilecek olan cezanın yanı sıra kendi aracınızda ortaya çıkacak olan maddi hasarı da kendiniz karşılamak zorunda kalırsınız. Eğer karşı tarafın kaskosu varsa bu durumda kasko karşı tarafın onarım maliyetini karşılar ve sizden bunun iadesini talep eder.

Ehliyet fiyatları ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

27.12.2021

Otomobil Isıtma Sisteminin Bakımı

01.09.2021

Otomatik Şanzıman Arızaları Nasıl Anlaşılır

27.10.2021

Trafik Sigortasının Yüksek Çıkmasının Nedeni Nedir

30.03.2020

Sürücü Kursu Eğitim Personeli