Trafik Sigortası Hangi Sigorta Şirketinden Yapılmalı

ABONE OL
Trafik Sigortası Hangi Sigorta Şirketinden Yapılmalı

Kasko ya da zorunlu trafik sigortası yaptırmak istiyorsanız öncelikli olarak dikkat etmeniz gereken husus birden fazla sigorta şirketinden teklif almaktır. Rekabet çerçevesinde düşündüğünüzde her sigorta şirketinin fiyatı birbirinden farklı olabilir.

Zorunlu trafik sigortası 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu kapsamında her aracın yaptırması gereken bir güvencedir. Bu güvencenin amacı olası trafik kazalarında üçüncü tarafların zararının karşılanmasını sağlamaktır. Trafik sigortasını yaptırmadığınızda bunun birtakım yaptırımlarının olacağını unutmamanız gerekir. 

Trafik Sigortası Yaptırmayınca Ne Olur?

Trafik sigortası yaptırmamanın yaptırımları ağırdır. Bu şekilde polise yakalanmanız halinde polis size ceza yazacak ve aracınızı otoparka çekecektir. Aracınız otoparka çekildikten sonra ise çıkarabilmek için hem işiniz çoğalacak hem de aynı anda cebinizden çıkan paranın miktarı daha fazla olacaktır.

Otoparktan aracı çıkarabilmeniz için ilk olarak zorunlu trafik sigortasının yapılması gerekir. Yani sizin herhangi bir nedenden dolayı yaptırmadığınız sigorta aracınızı çıkarabilmek için şart olarak karşınıza çıkacak.

Size yazılan trafik cezasını ödemeniz gerekiyor. Eğer cezanızı 15 gün içerisinde öderseniz bu durumda % 25 oranında indirim hakkı kazanmış olursunuz.  Son olarak otopark ücretini ödemeniz gerekiyor. Otopark ücreti aracınızın parkta durduğu her güne göre yükselecektir.

Trafik sigortasını yaptırmak yasal bir zorunluluktur. Yaptırmadığınızda yasaları ihlal etmiş ve karşılaşabileceğiniz her türlü sorunu kabul etmiş olursunuz.

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz hususlar tamamen maddi olarak bütçenizi ilgilendiren hususlardır. Ancak işin diğer bir tarafında daha ciddi olan konular vardır. Yani aracınızla herhangi bir şekilde kazaya karıştınız ve hatalı siz olarak belirlendiniz bu durumda ödeyeceğiniz paranın boyutu daha yüksek olacaktır, çünkü karşı tarafın tüm masraflarını siz ödemeniz gerekiyor. Eğer ödemeyi kabul etmezseniz bunun hapis cezasına karar yolunun olduğunu da unutmayın.

Trafik Sigortası Hangi Durumlarda Hasarı Karşılamaz?

Trafik sigortasını yaptırdığınızda yukarıda bahsetmiş olduğumuz hususların hepsini geride bırakmış ve ilk aşamayı geçmiş olursunuz. Ancak dikkat edilecek olan husus trafik sigortasının da her türlü masrafı karşılamayacağıdır. Örneğin aracınızın çalınması halinde trafik sigortanız karşılamaz.

Trafik sigortası ile ilgili merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

18.10.2021

Gaz Kelebeği Konum Sensörü Nedir

19.07.2022

Ehliyetimi Kaybettim Ne Yapmalıyım

07.09.2021

Ehliyet Almak İçin Ne Yapmak Gerekir? 2022

30.06.2021

Araç Devrinde Neye Dikkat Edilmesi Gerekir