Trafik Polisinin Dur İhtarına Uymamanın Cezası Nedir?

ABONE OL
Trafik Polisinin Dur İhtarına Uymamanın Cezası Nedir

Emniyet sürekli olarak denetlemeler yaparak gerek trafikte gerekse asayişte durumu kontrol altında tutmaya çalışıyor. Düzenli yapılan kontroller, çevirmelerde ise her gün çeşitli nedenlerden arananlar yakalanıyor. Bunun içinde trafikte olsun olmasın herkesin polisin dur ihtarına uyması ve mutlaka polisin talimatlarını izlemesi gerekiyor. Polisin dur ihtarına uyulmaması durumunda ise bazı faktörler devreye alınıyor.

Polisin Dur İhtarına Uymamanın Cezası 2021

Trafikte polisin dur ihtarına uymayan bir sürücü suç işlemi sayılır ve 2021 yılı itibariyle 166 TL para cezasıyla karşı karşıya kalır. Elbette sonuç sadece para cezası kesilip gönderilmesi olmayacaktır. Eğer ki sürücü hakkında trafiği tehlikeye düşürme gibi bir şikayet söz konusuysa bu durumda cezanın miktarı daha da yüksek olacaktır. Örneğin bir sürücü alkollü bir şekilde polisin dur ihtarına uymazsa ciddi para cezasıyla karşı karşıya kalır.

Dur ihtarına uymayan bir sürücü hem kendi hem de polisin can güvenliğini tehlikeye düşürebilir bunun içinde sonuçları iyi olmayacak bir durumdur. İster trafik polisi olsun ister diğer kolluk güçleri bir aracı durdurmak istediklerinde mutlaka bunun şüpheli bir nedeni vardır. Üstelik polisin durmayan bir araca ateş etme yetkisinin de olduğunu unutmamak gerekir.

Bunu bir örnekle açıklayacak olursak şöyle söyleyebiliriz: Siz trafik sigortanızı yaptırmadığınız için polisin dur ihtarına uymak istemediniz ve polis çevirmesinden kaçmaya çalıştınız. Bu hatanızın nedeni canınıza mal olabilecek sonuçlar doğurabilir. Oysaki polisin ihtarına uyarak durmuş olsaydınız o zaman trafik cezası kesilerek kurtulma şansınız söz konusu olacaktı. Bunun için mutlaka sebep ne olursa olsun polisin dur ihtarına uymanız gerekir.

Dur İhtarına Uymama Maddesi

Trafik kanunun 47. Maddesine göre trafik düzenlemesi ve denetleme yetkisi görevli trafik zabıtalarına ve özel kıyafetle işaret taşıyan diğer yetkililere verilmiştir. Bu kişilerin uyarılarına uymak her sürücü için zorunludur. Uymayanlara kanun çerçevesinde yaptırımlar uygulanacaktır.

Yukarıda polisin dur ihtarına uymayan bir sürücünün karşılaşabileceği ciddi sorunlar anlatılmıştır.  

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.  

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

29.07.2021

Araba Yangınlarına Ne Sebep Olur

01.11.2021

Okul Servis Araçlarında Bulunması Gereken Özellikler

06.05.2021

Yerli Üretilen Araçlar Hangileridir

16.04.2021

Plaka Nedir, Plaka Türleri Nelerdir