TOGG Duyurdu! Ön Sipariş Süreci Yakında Başlıyor

ABONE OL
TOGG Duyurdu! Ön Sipariş Süreci Yakında Başlıyor

Türkiye’nin yerli ve milli ilk otomobili TOGG ilk seri üretim aracı, 29 Ekim 2022 tarihinde kamuoyuna sunuldu. TOGG’un ilk yerli ve milli elektrikli araç olarak pek çok kişinin beğenisini topladı. Renkleri ve tasarımı ile kamuoyunun beğenisini toplayan TOGG, ilk yerli ve milli aracın ön sipariş sürecine ilişkin Twitter üzerinden yeni bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklama ile TOGG, ön sipariş sürecini şirketin internet sitesi ve Trumore mobil uygulaması üzerinden yakın tarihte başlayacağını bildirdi. Aynı zamanda TOGG, NFT açık artırmasının ise ileri bir tarihte gerçekleştirileceğini duyurdu.

TOGG Nedir?

Açılımı, Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu olan TOGG, Türkiye’nin ilk yerli ve milli elektrikli aracıdır.  Anadolu Grubu, BMC, Kök Grubu, Turkcell, Zorlu Holding ve TOBB iş ortaklığı ile 25 Haziran 2018'de kuruldu. TOGG araçlar, 29 Ekim’de banttan indirilerek kamuoyuna sunuldu. Renkleri ve tasarımları ile vatandaşların beğenisini kazanan araçlar Bursa Gemlik’teki fabrikada üretilmektedir.

TOGG Teknik Özellikleri Nelerdir?

Türkiye’nin 60 yıllık rüyasını gerçeğe dönüştüren TOGG araçlar, estetik görünümünün yanı sıra teknik özellikleri ile de sürücülerin ilgisini çeker. Kamuoyu ile paylaşılan TOGG yerli otomobil özellikleri şu şekilde sıralanabilir:

  • Gücünü lityum pillerden sağlayan araç, tek şarj ile batarya kapasitesine göre 300 kilometre ve 500 kilometre menzile sahip iki farklı güç paketi sunmaktadır.
  • Arkadan itişli 200 HP ve dört tekerden çekişli 400 HP olarak iki farklı motor gücünde üretim sağladığı bilinir.
  • Son hızı 180 kilometre olacak aracın 400 HP versiyonunda 0-100 kilometre hızlanması 4,8 saniye alırken 200 HP versiyonunda ise 7,6 saniyede hızlanacak.
  • TOGG elektrikli araç, 30 dakikanın altında hızlı şarj ile %80 oranında şarj edilebilecek.
  • Aracın sistem güncellemeleri, 4G/5G bağlantısıyla yapılabilecek.

TOGG Ön Sipariş Süreci Ne Zaman Başlıyor?

TOGG 100. Yıl Özel Seri Koleksiyonu öncelikli teslimat kapsamından çıkarılarak 29 Ekim'de kullanıcılar ile buluşturulmaya başlanacağı düşünülmektedir.

TOGG Twitter resmi hesabı üzerinden yapılan paylaşıma göre; TOGG yerli araç ön sipariş sürecinin https://www.togg.com.tr/ ve Trumore mobil uygulama üzerinden yakın bir tarihte başlayacağı belirtilirken TOGG ön sipariş dönemi sona erdikten sonra yapılacak çekiliş ile cihazı almaya hak kazananlar ve hak kazananlar arasında teslimat önceliği belirlenecek. Aynı zamanda yapılan paylaşımda ülkemizde birçok bölgeyi etkileyen deprem felaketi nedeniyle NFT açık artırmasını ileri bir tarihte gerçekleştirileceği belirtildi.

TOGG tarafından şu açıklama yapılarak, “Ön sipariş alım sürecini, yakın bir tarihte başlatacağız. Ön siparişin ardından 2023 yılı içinde TOGG akıllı cihazı teslim almaya hak kazananlar arasında bir çekiliş yapacağız. Kullanıcılarımızın yoğun ilgi gösterdiği ancak deprem felaketinden sonra durdurulan NFT açık artırması ise ileri bir tarihte tekrar başlatacağız. NFT açık artırmasıyla satışa sunulacak olan 100. Yıl Özel Seri Koleksiyonu’nu ise 29 Ekim 2023 tarihinde kullanıcılarla buluşturacağız. Ön sipariş yöntemlerinden biri olarak açıkladığımız YeniLig yarışmasını iptal ettiğimizi de bilginize sunarız. Çalışmalarımıza hedeflerimiz doğrultusunda devam ediyoruz.”

https://surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

28.12.2022

Yüksek Hızda Direksiyon Titremesi Neden Olur

03.08.2022

Hibrit Yakıt Nedir, Hibrit Araçlarda Yakıt Sistemi

11.02.2021

Debriyaj Bilyesi Nedir

24.05.2022

Difüzer Ne Demek? Difüzer Ne İşe Yarar