Süspansiyon (Amortisör) Testi Nedir, Nasıl Yapılır

ABONE OL
Süspansiyon Testi Nedir - Nasıl Yapılır

Süspansiyon testi, otomobillerin süspansiyon sisteminin ne kadar iyi çalıştığını tespit edebilmek amacıyla yapılır. Eğer bir aracın süspansiyon sistemi iyi olursa bu durumda aracın yol tutuş performansı daha yüksek olur ve minimum sarsıntı ile yolculuk yapar.

Süspansiyon testinin yapılması yalnızca bilgisayarlı cihazlar aracılığıyla yapılır. Aracın amortisör sistemine 4 farklı yerden erişim sağlanır ve buralara aynı anda gönderilen titreşim ve hareketle birlikte sistemdeki sorunların tespit edilmesi sağlanır. Bu testle birlikte otomobildeki denge ve gürültü probleminin neden kaynaklandığı kolayca tespit edilebilir. Testin sonucunda ise sürücüye bir rapor çıktısı verilerek sorunun net olarak anlaşılması sağlanır.

Süspansiyon sistemi testi genellikle ikinci el araç alım ve satım işleminde yapılır. Ekspertiz firmaları tarafından yapılan bu test sayesinde aracın durumu tespit edilerek yeni alıcıya gerekli bilgilerin verilmesi sağlanır.

Süspansiyon Testi Nasıl Yapılır?

  • Süspansiyon testi için öncelikli olarak uygun merkeze gidilmesi gerekir. Bunun için sürücüler istedikleri oto ekspertiz merkezlerini ziyaret edebilirler.
  • Araç test için alana alınır ve gerekli önlemleri alındıktan sonra test platformuna sabitlenir.
  • Aracın testi sırasında kullanılacak olan cihazların bağlanması sağlanır. Bu işlem esnasında aracın amortisör sisteminin tamamına titreşim gönderilir.
  • Titreşimin verildiği sırada ekrandaki bilgiler titiz bir şekilde belirlenir. Ekspertiz ekipleri çıkan rapor doğrultusunda gerekli olan belirlemeyi sağlamış olur.

Süspansiyon sistemlerindeki sorunun var olup olmadığını öğrenmek hem güvenli sürüş hem de ikinci el araç alacak bir kişi açısından çok önemlidir. Bazı sürücüler bu işlemi muayene öncesinde yaptırarak araçlarından emin olmaya çalışır.

Araç Muayene ve Fren Sistemi

Otomobillerin yolda güvenli bir şekilde durabilmesini sağlamak için frenlere büyük görev düşer. Bu nedenle her sürücü yıllık bakımları sırasında fren sistemini de kontrol ettirmesi gerekir. Araç muayenede fren testi çok önemlidir. Bu testi geçemeyen bir araç muayeneden kalır ve bunun için fren testi sonuçları doğrultusunda aracındaki sorunu düzelterek yeniden muayeneye girmesi gerekir. Muayeneden geçemeyen bir aracın trafiğe çıkması ise yasaktır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

12.06.2020

Neden Kasko Yaptırmalısınız

01.12.2021

Çatalca Sürücü Kursları - Çatalca Ehliyet Kursları

29.04.2020

Batman Sürücü ve Ehliyet Kursları

25.11.2022

Ehliyet Yenileme 2023: Ehliyet İçin Gerekli Belgeler ve Ücretler