Sürücü Kursu Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

ABONE OL
Sürücü Kursu Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sürücü kursu seçerken dikkat edilmesi gereken bazı önemli hususlar vardır. Aşağıda bahsedeceğimiz bu önemli hususlara dikkat eden her sürücü adayı ehliyet alma sürecini daha iyi tamamlayabileceklerdir.

Sürücü Kursuna Yazılırken Neler Sorulmalı?

  • Sürücü kursu seçiminde sormanız gereken ilk soru, sınav için ne kadar ücret isteyecekleri olmalıdır. Çünkü bazı sürücü kursları sınav ücreti için daha fazla isteyebiliyorlar. 2021 yılı için sınav ücreti 100 TL olarak belirlenmiştir, ancak 2022 yılında bu rakam büyük ihtimalle zamlı olacaktır.
  • Her sürücü adayına 4 kez sınava giriş hakkı verilir. Ancak her sınava girdiğinizde para ödemek zorunda kalırsınız. Bunun için sürücü kursuna her sınav için kaç lira isteyeceklerini sormalısınız. Bunun dışında 4 kez sınavdan kaldığınızda teorik eğitimi yeniden almanız gerekiyor, bu eğitim ücretinin ne kadar olduğunu öğrenmelisiniz. Çünkü teorik eğitimde fiyat sürücü kursları tarafından belirleniyor.
  • Direksiyon sınavınıza ilk giriş esnasında ya da kaldığınızda ne kadar ücret ödemeniz gerektiğini öğrenmelisiniz. 2021 yılı için bu rakam 130 TL’dir. Eğer sınavdan kalırsanız ve tekrardan sınava girmeniz gerekirse 2 saat direksiyon eğitimini ücretsi olarak alırsınız ve ödemeniz gereken sadece direksiyon sınav ücretidir. Bu da yaklaşık olarak 300 TL’dir.
  • Direksiyon eğitim sürenizin ne kadar olduğunu öğrenin. Sürücü kursları yönetmeliğine göre sürücü kursuna yazılan herkes 14 saat direksiyon eğitimi almak zorundadır. Bir dersin süresi ise 40 dakika ve 10 dakika mola şeklindedir. Yani sürücü kursu size daha kısa süre direksiyon eğitimi verirse buna itiraz edebilirsiniz.
  • İhtiyaç olması durumunda özel direksiyon dersi alabilirsiniz, ancak yazılmadan önce böyle bir durumda özel direksiyon dersi ücretinin ne kadar olduğunu sormalısınız.
  • Bazı sürücü kursları direksiyon eğitiminde simülasyon kullanabiliyor. Yazılırken sürücü kursunun böyle bir hizmetinin olup olmadığını öğrenin, çünkü aktif trafiğe çıkmadan önce simülatör eğitimi almış olmak tecrübenizi artıracaktır.
  • Direksiyon sınavına hangi araçla gireceğini sorun. Yazılmadan önce sürücü kurslarının araçlarını ve modellerini sormalısınız.
  • Kurstan dosyalarınızı alırken sizden herhangi bir ücret istenip istenmeyeceğini sorun.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

09.04.2021

Limp Modu Nedir

17.01.2023

Köprü ve Otoyol Ücretleri 2023

02.01.2024

ABS ve ESP'nin Yağmurlu Havalarda Etkisi Var mı

21.04.2021

2022 Yeni Renault Arkana İncelemesi