Sürücü Kursu Dondurulur mu

ABONE OL
Sürücü Kursu Dondurulur mu

Sürücü kursuna kayıt için başvuran bir sürücü adayı, kendisinden istenilen belgeleri teslim ettikten sonra grup açımına kaydedilir ve eğitimle birlikte sınav hakkı doğar.

Sürücü adayının yazılı sınav için 4 direksiyon sınavı için 4 hakkı vardır. Direksiyon sınavında 4 hakkını kullanan bir kursiyer yine aynı kursa kalmak şartıyla yazılı bir sınava girmeden +4 direksiyon hakkı isteyebilir. Bunun karşılığında ise sürücü kursuna direksiyon eğitimi için ücret ödemek zorundadır. Eğer bu hak kullanılmazsa bu durumda yeniden kayıt yaptırarak yazılı sınav ve direksiyon sınavlarına katılma hakkına sahip olur.

Sürücü kursunda teorik derslerin toplamı 34 saattir. Bunlardan 16 saati Trafik ve Çevre Bilgisi, 8 saati İlk yardım, 6 saati araç tekniği dersi ve 4 saati trafik adabıdır.

B sınıfı ehliyet için başvuran bir sürücü adayı toplam 16 saatlik direksiyon eğitimi alır. Teorik sınavdan başarılı bir şekilde geçip direksiyon eğitimini tamamlayan kursiyer öncelikli olarak kurs tarafından ön sınava alınır ve eğer ki bu ön sınavda başarılı olmazsa bu durumda ekstra direksiyon alması gerekir. Kısacası direksiyon sınavına giren bir adayın kesinlikle iyi araç kullanabilecek düzeye gelmiş olması gerekir.

Eğer yeterli geldiği tespit edilirse bu durumda sürücü adayı için Milli Eğitime başvurularak sınav tarihi alınır. Yazılı sınava girecek olan kursiyer öncelikli olarak sınav ücretini Ziraat Bankasına yatırır ve bu sayede e-sınava girmek için hak kazanır.

Yazılı sınavdan başarılı olduktan sonra direksiyon sınavı kursun bulunduğu ilçeye göre Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenmiş olan alanda yapılır. Direksiyon sınavına giriş belgesi yine sürücü kursu tarafından temin edilir. Eğer sürücü direksiyon kursundan başarılı olamazsa tekrar sınava girebilmek için 2 saatlik direksiyon dersi alması gerekir.

Eğer sürücü kursu adayı yukarıda belirtmiş olduğumuz sınavlardan herhangi birine katılmazsa bu durumda bir sınav hakkı otomatik olarak yanar. Yani sürücü adaylarının sürücü kursu dondurması gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir.

Eğer sürücü adayı sağlık nedenlerinden dolayı sınava girmezse bunu belgelemesi halinde kaybettiği sınav hakkını tekrar kazanabilir. Ancak bu yalnızca bir kez yapılabilir.

Sürücü adayı girmek istemediği sınavın ücretini yatırmak zorunda değildir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında detaylı bilgilere ulaşabilmek için https://www.surucukurslari.com/adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

21.12.2023

Paralel Park Nedir, Nasıl Yapılır

13.06.2022

Egzoz Muayene Gecikme Cezası Ne Kadar, Cezası Kaç TL 2022

06.04.2022

Debriyaj Arızası Nasıl Anlaşılır? Debriyaj Arızasının Belirtileri Nelerdir

02.01.2024

ABS ve ESP'nin Yağmurlu Havalarda Etkisi Var mı