Sıfır Araçlara Boya Koruma Yapmak Gerekir mi

ABONE OL
Sıfır Araçlara Boya Koruma Yapmak Gerekir mi?

Yeni bir araç aldınız ve satın aldığınız aracın ilk günkü halinde kalmasını istiyorsunuz. Bunun için birçok kişi eski model araçlarında boya koruma uygulaması yaptırıyor, ancak sıfır bir araç aldığınızda zaten fabrika çıkışlı cilasının olduğunu düşündüğü için maalesef bu konuyu geçiştiriyor.

Eski araçlarla günümüz araçlarını kıyasladığımızda özellikle boya konusunda ciddi bir gerileme söz konusu. Yani eski model araçların boya kalınlığı yeni model araçlara göre çok fazla. Otomobil üreticileri yeni araç üretirken maliyetleri düşük tutmak adına boyada incelmeyi seçiyorlar. Doğal olarak bu da sıfır aldığınız bir aracın boyasının kuş pisliklerinden ya da güneşten çok basit bir şekilde zarar göreceği yönünde olacaktır. Bunun için başlığımızın yanıtı olarak evet sıfır araçlarda da boya koruma yaptırmak faydalı olacaktır.

Boya koruma işlemi yapıldıktan bir süre sonra kendi kendiliğinden yok olacaktır. Dolayısıyla sıfır araç aldım satmak istediğimde boyanın değeri değişeceğinden araç boyalı olarak görülür mü sorusunu da ortadan kaldırmış oluyor.

Boya Korumanın Amacı Nedir?

Boya koruma işleminin yapılmasının amacı adından da anlaşılacağı üzere boyanın zarar görmesini engellemektir. Eski model bir aracınız varsa ve bu zamana kadar yaptırmamışsanız muhtemelen aracınızın boyası zarar görmüş hatta güneş yanığı olmuştur. Dolayısıyla boya koruma işlemini yeni araçlarda yaptırmak çok daha mantıklı olacaktır.

Boya Korumayı Kendim Yapabilir miyim?

Boya koruma işlemini kendiniz yapmanız sadece bu işi biliyorsanız ve elinizde uygun malzemeleriniz varsa mümkündür. Eğer bu şekilde bir imkanınız yoksa o zaman kendi kendinize bu işi yapmanız söz konusu değildir. Hatta kendiniz değil bu alanda uzman olmayan birisine boya koruma yaptırmaya çalışırsanız aracınızın boyasına zarar verebilirsiniz. Bu durumun olmasını istemiyorsanız mutlaka profesyonel kişilerden destek almalısınız.

Boya Koruma İşlemi Faydalı mı?

Boya koruma işlemi boyanın korunmasını sağlamak amacıyla yapılır ve etkisi vardır. Bazı kişiler boya koruma uygulamasının aracın boyasını korumada etkili olmadığını söyler, ancak bu kulaktan dolma ve gerçek olmayan bir bilgidir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında detaylı bilgi için  https://www.surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

27.11.2020

Şerit Takip Sistemi Nedir

23.03.2020

BMC Markası Tarihi ve Tarihsel Gelişimi

28.04.2021

Hız Tümsekleri Araca Zarar Verir mi

29.09.2020

Hava Filtrelerinizi Değiştirmenin Faydaları