Sıfır Araç Garantisi Nedir

ABONE OL
Sıfır Araç Garantisi Nedir

Sıfır araba garantisi, esasen, arabadaki mekanik veya elektriksel bir arızadan sonra parça ve işçilik maliyetlerini karşılayacak sigorta poliçesidir. Sizi öngörülemeyen harcamalardan koruyarak, beklenmedik onarımlar için ödeme yapmak zorunda kalmanızı önlemeye yardımcı olur.

Günümüzde otomobiller çok daha güvenilirken, daha gelişmiş sistemlerle birlikte geliyorlar. Bu, pahalı olabilecek temel onarımlar için üretici tarafından onaylanmış bir servise geri getirilmeleri gerektiği anlamına gelir. Bir garantinin yedeğini almak, onarımlar için parayı biriktirmek zorunda kalmayacağınız için arabanızın mümkün olan en kısa sürede yola çıkmasını sağlamaya yardımcı olacaktır.

Farklı koruma seviyelerine sahip çeşitli garantiler mevcuttur. Bazı garantiler diğerlerinden daha fazla koruma sunar ve diğer garantilerin sunmayacağı belirli hususları kapsar.

Pek çok araç, sıfır alımda beş yıl garanti ile teslim edilir ve araç sahibi bu süre içerisinde aracın mekanik ve motor parçaları için ekstra bir ödeme yapmak zorunda kalmaz. Sıfır araçların tercih edilmesinin en önemli nedeni de bundan kaynaklanmaktadır.

Araçlarda aşınma ve yıpranma garanti kapsamında değildir. Bu nedenle, garantinizin kapsamını bilmeniz çok önemlidir. Örneğin lastikler, fren diskleri, ön cam silecekleri ve aşınan diğer sarf malzemeleri kapsam dışıdır.

Garanti süresinin bitiminden sonrada uzatılmış bir garantiyi almak mümkündür. Bunun için de mutlaka üretici firma ile iletişime geçilmesi gerekir. Garantiler kullanılmış arabalarda da vardır.

Sıfır Araç Üretici Garantileri

Üretici garantisi, bir otomobilin sıfır olarak geldiği garanti şeklidir. Üreticiler farklı seviyelerde garanti sunabilirler, ancak genel bir kural, çoğu yeni otomobil standart 5 yıllık ya da 60.000 km garantisine sahiptir. Bazı otomobil üreticisi firmalar ise araçları için farklı kilometre sınırı belirleyebilir.

Otomobilinizi garanti süresi içinde satmaya karar verirseniz, yeni sahibi kalan gün sayısı kadar garantiyi devam ettirebilir. Her garanti belli şartlar doğrultusunda sunulur. Bunun için aracınızı aldıktan sonra ya da almadan önce mutlaka şartları okumalısınız. Otomobilinizin garantisiyle ilgili bir sorun yaşamanız durumunda yetkili bayi ile görüşmeniz durumu çözmeye yeterli olacaktır.

Otomobillerle ilgili merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresini ziyaret ederek ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

10.11.2021

Araç Kilometre Düşürme Cezası Nedir ve Yaptırımları Nelerdir

07.07.2021

2022 Yeni BMW M4 Competition Convertible M xDrive İnceleme

24.06.2020

E Sınav Giriş Belgesi

18.11.2020

Araba Geri Vitese Geçmiyor Ne Yapılması Gerekir