Sertifika Hakkında Merak Ettikleriniz

ABONE OL
Sürücü Sertifikası Hakkında Merak Ettikleriniz

Sürücü sertifikası ehliyet kursunu tamamlayan adaylara ehliyet alabilmeleri için verilmiş olan belgedir. Ancak adaylar kurs sonunda alacakları bu belgeyle ilgili bir takım soruları da her zaman merak etmişlerdir. Haberimizde sürücü sertifikası ile ilgili merak ettiğiniz soruların yanıtlarını açıklayalım istedik.

Sürücü sertifikası kimlere verilir, ne zaman çıkar?

Sürücü kursu eğitimini alıp, e-sınav ve direksiyon sınavını başarıyla tamamlamış olan kursiyerlere verilen belgedir. Direksiyon sınavının kazanılması sonrasında 2 hafta içinde sertifikanız hazırlanmış olur.

Ehliyet sertifikası kaç günde çıkar?

Ehliyet sertifikası Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanır, 15 gün içinde düzenlenerek sürücü kursuna gönderilir. Ancak bu 15 günlük süre o dönemdeki yoğunluğa göre değişebilir.

Ehliyet sertifikası ile trafiğe çıkılır mı?

Bu konuda yanlış bir takım bilgiler vardır. Düzeltmek adına belirtelim sürücü sertifikasıyla araç kullanmanız mümkün değildir. Yani sertifika ile araç kullanmanın ehliyetsiz araç kullanmaktan hiçbir farkı yoktur üstelik ağır cezası vardır.  Araç kullanabilmeniz için sertifikanızın ehliyete dönüştürülmesi gerekir.

Ehliyet sertifikası kaç yıl geçerli?

Ehliyet sertifikanızı aldıktan sonra araç kullanabilmeniz için ehliyete çevirmeniz gerekir. Eğer 2 yıl içerisinde sertifikanızı dönüştürmezseniz o zaman geçerliliğini kaybeder ve o zamana kadar yaptığınız işlemlerin hepsini yeniden yapmak zorunda kalırsınız. Bazı sürücü adayları ekonomik şartlarını öne sürerek sertifikalarını dönüştürmeyi öteleyebiliyorlar ancak tavsiyemiz borç harç bularak bir an önce ehliyetinizi almanız yönünde olacaktır.

Sürücü sertifikası nereden alınır?

Sürücü sertifikaları İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanır ve kayıtlı olduğunuz kursa gönderilir. Sertifikanız kurs yerine geldiğinde size bilgi verilir.

Ehliyet sertifikasını kaybettim

Sürücü sertifikanızı kaybetmiş olmanız hakkınızı kaybettirmez. Yeniden İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne başvurarak sertifikanızın çıkarılmasını sağlayabilirsiniz.

Ehliyet sertifikası ile araç kullanılır mı?

Kesinlikle hayır, sertifika araç kullanmak için geçerli bir belge değildir.

Sürücü sertifikası ehliyet yerine geçer mi?

E-sınav ve direksiyon sınavını geçmiş olmanız demek ehliyetiniz var demek değildir. Bu sadece ehliyet almaya bir hak kazanmak demektir. Bunun için polise yakalanırsam bana göz yumulur şeklinde yanlış bir düşünce aklınıza olmamalı.

Ehliyet, sürücü kursu ve sürüş teknikleri ile ilgili https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

22.05.2023

125 cc Altındaki Motorlar İçin B Sınıfı Ehliyet Dönemi

17.03.2021

Kaç Saat Direksiyon Eğitimi Veriliyor

27.04.2021

Akü Şarj Olmuyor, Ne Yapmalıyım

12.01.2021

App Plaka Nedir, Muayeneden Geçer mi