Sert Debriyaj Pedalının 9 Önemli Nedeni

ABONE OL
Sert Debriyaj Pedalının 9 Önemli Nedeni

Ayağınızla debriyaj pedalına bastığınızda çok fazla direnç olmamalıdır. Normal bir debriyaj pedalına basıldığında hoş ve yumuşak bir his uyandırır.

Aşağıda, bir debriyaj pedalına basmanın zor olmasının en yaygın nedenlerinden bazıları verilmiştir.

1) Debriyajın Ayarlanması Gerekiyor

Debriyajınız çok sertse, kontrol edebileceğiniz en basit şeylerden biri debriyaj pedalı ayarıdır. Sorun gidermeye çok derin dalmadan önce, debriyaj pedalınızın doğru ayarlandığını kontrol edin. Özellikle debriyaj balatasını yeni değiştirdiyseniz bu çok önemlidir.

2) Kötü Çapraz Şaft

Çapraz şaft, şanzımandaki, ayağınızın basıncını debriyajı ayıran debriyaj salma yatağına aktarmaktan sorumlu olan bir koldur. Çapraz şaftınız aşınırsa veya bükülürse tüm iletiminizin performansı bozulabilir.

3) Pedal Altına Bir şey Sıkışmış Olabilir

Aracınızın zemininde küçük eşyalar varsa, bu debriyaj pedalının altına takılabilir. Böyle bir durumda pedala tam olarak basamazsınız.

4) Kötü Debriyaj Kablosu

Debriyaj kablosu, birçok araçta debriyaj pedalını debriyaj bağlantısına bağlayan şeydir. Debriyaj pedalına bastığınızda, kablonun bağlantıyı çekerek debriyajın serbest kalmasına neden olur.Debriyaj kablosu çok fazla gerilir veya kırılırsa, debriyajı ayırmak için debriyaj pedalına daha sert basmanız gerekir.

5) Kötü Bağlantı

Debriyaj bağlantısı, debriyajın düzgün çalışmasına izin veren birçok hidrolik veya mekanik bileşenden oluşur. Debriyaj pedalının yanı sıra, bağlantılar çeşitli kol ve çubuklardan oluşur. Bunların herhangi birinde eksik, kötü bir bağlantı söz konusu olursa debriyaj sertleşebilir.

6) Bükülmüş Debriyaj Pedalı

Debriyaj pedalı tertibatı, debriyaj pedalını ateş duvarına monte eden yapıdır. Bazı araçlar, zamanla veya agresif bir şekilde kullanıldığında debriyaj pedalı da bükülebilir.

7) Debriyaj Destek Yayı

Düz şanzımanlı araçlarda, sürücünün debriyaj pedalına basmasını kolaylaştırmak için debriyaj destek yayı bulunur. Yay zamanla özelliğini kaybettiğinde debriyajda serleşmeye başlar.

8) Bükülmüş İtme Çubuğu

İtme çubuğu, debriyaj pedalının üst kısmını ana silindirin içindeki pistona bağlar. Bu çubuk bükülürse, debriyaj ana silindirinden rahatça geçemeyebilir.

9) Kötü Debriyaj Güçlendirici

Bazı kavramalar, frenler için olan fren servosu gibi bir vakum kullanır. Bu vakum hatları sızarsa, çok daha sıkı bir debriyaj pedalı hissine yol açar.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

26.07.2022

Hamileyken Araç Kullanmak Riskli mi

28.09.2022

Ehliyette 100 Ceza Puanını Doldurdum Ne Yapmalıyım

21.05.2021

Aile Hekiminden Sağlık Raporu Alabilir miyim

18.08.2021

MEB Ehliyet Sınavı Görevli Öğretmen Ücretleri 2021