Selde Hasar Gören Arabalar Tamir Edilebilir mi

ABONE OL
Selde Hasar Gören Arabalar Tamir Edilebilir mi

Ani sel baskınlarının meydana gelmesi fazla zaman almıyor. Siz yağmurdan, fırtınadan ve selden kaçacak bir yer arayabilseniz de, arabanız o kadar şanslı olmayabilir. Her yıl yüzlerce insan selden zarar görmüş arabalarla karşı karşıya kalıyor. Bu hasarın boyutu elbette değişkenlik gösterse de selden zarar görmüş araba tamir edilebilir mi? Merak konusu olmaya devam ediyor.

Cevap maalesef basit bir evet veya hayır değildir, çünkü selden hasar görmüş bir aracı tamir edip edemeyeceğinizi belirlemek, hasarın gerçek bir değerlendirmesini gerektirecektir. Arabası minimum derecede ıslanmış olan biri arabayı kurutup yola devam edebilir. Ancak arabası tamamen suya batmış bir kişi selden zarar görmüş arabasını tamir edemeyebilir.

Selde Hasar Görmüş Arabanız Onarılmaya Değer mi?

Hasarın boyutuna bağlı olarak, ciddi bir paraya mal olabilir. Ne yazık ki, kaskonuz olmadığı sürece, trafik sigortanız sel hasarını karşılamayacaktır. Eğer kaskonuz var ve onarımın maliyeti arabanızın mevcut değerini aşarsa, sigorta şirketiniz arabanızı perte çıkarabilir. Ancak bunun içinde incelemesi gerekir.          

Arabanızın Değerini Belirleyin

Selden hasar görmüş arabanızı tamir edip edemeyeceğinizi belirlemeden önce sel hasarından önce arabanızın değerini belirleyerek başlayın. Arabanızın başka sorunları var mıydı? Eski bir araba mı? Bunlar arabanızın değerini belirleyecektir.

Hasarınızın Değerlendirilmesini Sağlayın

Selden zarar görmüş arabanızın tamir edilebilir mi yoksa tamir edilmeye değer mi olduğunu belirlemek için araca bir uzman gözüyle bakılması gerekir. Yetkili servis ya da bir usta hasarın boyutunu belirleyerek onarımlar hakkında size bilgi verecektir.

Tuzlu Su ve Tatlı Su

Su hasarı iyi olmasa da, tatlı sudan zarar görmüş bir arabanın tamir edilme şansı, tuzlu sudan zarar görmüş bir arabaya göre daha yüksektir. Tuz çok aşındırıcı olduğu için arabanızın iç ve mekanik parçalarına zarar verebilir. Motor ve elektrik bileşenleri zarar görebilir.

Kozmetik Hasar

Kozmetik hasarı onarmak, mekanik hasardan çok daha kolaydır. Bir araba kozmetik olarak hasar gördüğünde, genellikle iç kısımlar zarar görmüş demektir. Bunlar kolay bir onarım değildir, ancak mekanik hasardan çok daha iyi diyebiliriz.  

Ehliyet ve sürücü kursu hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

28.05.2021

Emniyet Kemerinin Beyin Sarsıntısındaki Önemi Nedir

18.10.2021

Araba Nasıl Sürülür ve Güvenli Sürüş İpuçları

13.11.2023

Elektrikli Araçlar ve Geleceğin Ulaşımı

30.05.2022

Kemer Sürücü Kursları – Kemer Ehliyet Kursları