Şanzıman Uyarı Işığı Neden Yanar

ABONE OL
Şanzıman Uyarı Işığı Neden Yanar

Şanzıman uyarı ışığının yanmasının çeşitli nedenleri vardır. Örneğin sadece şanzımanda özel bir sorun olduğu için değil, yağ seviyesini kontrol etme zamanı geldiği için de yanıyor olabilir.

Şanzıman ışığı yanıp sönmüşse büyük ihtimal şanzımanın aşırı ısınması sorunuyla ilgilidir. Bu durumda gösterge panelindeki uyarı lambası şanzımanınızın özel bir sorunu olduğu için değil, sıvı seviyesini kontrol etme zamanı geldiği için yanıyor olabilir.

Kötü Şanzımanın Belirtileri

Şanzıman sorunları birçok farklı şekilde meydana gelebilir. Belirtilerden bir veya daha fazlasını yaşıyorsanız ve şanzıman ışığı yanmamışsa, sorunu en kısa sürede kontrol etmek için bir tamirciye gitmeniz gerekir. 

Kötü Şanzıman

Bunu yaşıyorsanız çok fazla beklememelisiniz, çünkü şanzıman tamamen arızalanırsa onarım maliyeti binlerce liraya kadar çıkabilir. 

Yanma Kokusu

Şanzıman kutunuz aşırı ısındığında, arabada yanık kokusu hissetmeye başlayabilirsiniz. Bu, şanzıman yağının düzgün çalışamayacak kadar eskimesi veya kirlenmesinin bir sonucudur.

Vites Değiştirilemiyor

Şanzımanınızda bir sorun varsa, aracınız düzgün çalışmayacaktır. Bu, bir vitesten diğerine geçemeyeceğiniz anlamına da gelebilir. Şanzıman yağınız ister çok eski, ister kirlenmiş, ister sızıntı ve yetersiz olsun, vites değiştirmenin, geri gitmeye çalışmanın veya park etmenin çok zor olduğunu ve düzgün çalışmayabileceğini göreceksiniz. 

Kayar Dişli 

Vites değiştirme probleminden farklı olarak, vites kutunuz vitesler arasında kayıyorsa, vites değiştirmek istemeseniz bile otomatik olarak vites değiştiriyorsunuz demektir. Bu genellikle yüksek vitesten düşük vitese geçtiğinde olur.

Sürtünme

Bu özellikle otomatik şanzımanlarda vites kutusu problemlerinin en sık görülen belirtilerinden biridir, vitesler çok bariz ve güçlü bir şekilde değiştiğinde ses çıkarmaya başlar. Buna aracın sarsılması da eşlik edebilir. 

Vızıltı Sesi

Sürüş sırasında bir vızıltı duyarsanız, bu şanzımanda mekanik bir problem olabileceği anlamına gelebilir.

Yağ Sızıntısı  

Şanzıman yağı kırmızıdır. Bazen aracın altına sadece bir veya iki damla damlayabilir. Şanzıman yağınız iyi değilse kalın ve çamurlu bir renk şeklinde görünecektir.

Şanzıman Işığı Yandığında Aracı Kullanmak Güvenli Midir?

Aracınızın şanzıman ışığı yanarsa fazla masraf olmadan mümkün olan en kısa sürede aracınızı bir tamirciye götürmelisiniz.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

14.01.2021

Türkiye Yollarında Efsane Olmuş 6 Araba

02.09.2021

Yağ Soğutucu Arızası

12.01.2022

Çiğli Sürücü Kursları - Çiğli Ehliyet Kursları

28.04.2022

Antalya Kepez Sürücü Kursları - Kepez Ehliyet Kursları