Rot Kolu ve Mafsal Nedir

ABONE OL
Rot Kolu ve Mafsal Nedir

Süspansiyon sistemi, direksiyon dengesi ve yumuşak yol tutuşu sağlamaktan konforlu bir sürüş sunmaya kadar, aracınızın performansında önemli bir rol oynar. Aracın süspansiyon sistemi pek çok parçadan oluşur, ancak bu sistemin iki önemli parçası mafsallar ve rot kollardır.

Hem mafsallar hem de rot kolu uçlarının her biri, arabanızın ön süspansiyon ve direksiyon sisteminin bir parçasıdır ve ön tekerlekler arasında yer alır. Direksiyon sistemi, iki tekerleği birbirine bağlayarak ön tekerlekler arasındaki tüm uzunluğu kapsarken, süspansiyon sistemi ön tekerleğin içindedir. Direksiyon sistemi süspansiyon sisteminden ayrı bir sistemdir, ancak iki sistem aracınızı yönlendirmek için birlikte çalışır.

Mafsallar ve rot uçları birbirine bağlı değildir, ancak her ikisi de mil adı verilen bir mekanizmaya bağlanır. Bu mil, ön tekerleğinize bağlıdır. Milin üst ve alt kısmına bir bilyeli mafsal bağlanırken, rot ucu iş miline bağlanır ve aracın yönlendirilmesine izin veren mili kontrol eder.

Rot Kolları Ne İşe Yarar?

Rot başı uçları, direksiyon sisteminin bir parçasıdır. Bağlantı çubukları, bir ucunda ön tekerleğinizin monte edildiği mili diğer ucundaki direksiyon dişlisi mekanizmasına bağlar.

Arabanızın direksiyon tasarımı ister kremayer dişli sistemi isterse direksiyon dişli kutusu sistemi olsun, her iki sistemde de iç bağlantı çubuğu uçları ve dış bağlantı çubuğu uçları bulunur. Her ön tekerlek miline bir dış bağlantı çubuğu ucu bağlanır.

Siz direksiyonu döndürüldüğünüzde, mil direksiyon simidini bir dişli grubuna bağlar. Sola veya sağa dönerken, direksiyon dişlisi direksiyon kollarını ve rot kollarını sırasıyla sola veya sağa iter.

Mafsallar Ve Rot Kolları Birlikte Nasıl Çalışır?

Mafsalların ve bağlantı çubuklarının birbirleriyle hiçbir ilgisi yoktur, ancak ön sistemdeki her şeyin birbirleriyle ilgisi vardır. Süspansiyon sisteminin bir parçası olan mafsal, aracın ağırlığını destekler ve direksiyonun aracı sola veya sağa, yukarı ve aşağı döndürmesini sağlar. Mafsal ve süspansiyon sistemi, bu işlevi direksiyon sisteminden ve bağlantı çubuğu uçlarından bağımsız olarak gerçekleştirebilir.  

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

19.04.2022

Kızılören Sürücü Kursları - Kızılören Ehliyet Kursları

22.01.2021

Direksiyon Sınavında Görev Alma Şartları Nelerdir

13.11.2020

Trafik Işıkları İçin Neden Üç Renk Kullanılıyor

31.05.2021

Yeni Ehliyet Nasıl Çıkarılır? 2021