RO RO Taşımacılığı Nedir

ABONE OL
RO RO Taşımacılığı Nedir

Lojistik araçlarının gemi ile bir yerden başka bir yere taşınmasına Ro Ro taşımacılığı denir. Bu lojistik araçlarını ve yüklerini taşıyan gemilere ise Ro Ro gemisi denir.

Ro Ro taşımacılık sektörünün ortaya çıkmasında feribotlar önemli bir rol oynamıştır. Feribotlardan yola çıkılarak düşünülen bu sistem sayesinde bir yükün minimum derecede taşınması sağlanır. Bir yük kolayca taşınıp nakledilebilmesi için ekipmanlar kullanılarak gemilere yükleme ve boşaltma yapılır.

Ro Ro taşımacılık yöntemi sayesinde karayolundan yapılan nakliyat işleminin bir kısmı deniz yolu aracılığı ile gerçekleştirilir. Ro Ro taşımacılığında yalnız kamyon ya da TIR’lar yoktur, aynı zamanda lokomotif ve vagonlar gibi farklı ulaşım araçları da taşınabilir.

Ro-Ro Taşımacılığının Sunduğu Faydalar

Günümüzde uluslararası ticaret her ülkenin yapmakla zorunlu olduğu bir kazanç modelidir. Doğal olarak gelişen teknoloji uluslararası alanda Ro Ro taşımacılığına olan talebi artırmış ve diğer tüm taşıma modellerinde olduğu gibi önemli bir konuma gelmiştir. Ro Ro gemileriyle taşıma son derece hızlı ve kolaydır, ancak bu işi yapacak olan firmanın da mutlaka düzenli ve disiplinli hareket etmesi gerekir.

Taşımacılık hizmetlerinde tek bir model tercih etmek yerine birden fazla yöntemi tercih eden firmalar hem işlerini daha seri hale getirmiş hem de daha fazla talep edilir olmuşlardır. Müşteri odaklı olan bu hizmet özellikle tüketicilerin bir hayli yararınadır.

Ro Ro gemilerinde taşınan tüm mallar özenli bir şekilde korunur ve teslim alındığı andan teslim edildiği zamana kadarda güvence altındadır. Bu hizmetin verildiği gemilerde yükün zarar görme ihtimali son derece düşüktür. Çünkü Ro Ro taşımacılığında yükler hiçbir zaman üst üste yüklenmez. Yani bir ambar gibi istifleme yapılmaz. 

Ro Ro taşımacılığında insan gücüne çok fazla ihtiyaç yoktur, bu nedenle maliyet bakımından oldukça düşük bir yöntemdir. Limanların bünyesinde gerçekleştirilen yükleme ve boşaltma işlemleri hızlı hareket edilmesini sağlar.

Türkiye’de ticaret hacminin artmasına paralel olarak yeni sektörler ortaya çıkmış ve tekerlekli kara araçlarının kaybettiği zamanın telafisi Ro Ro taşımacılığı şeklinde yapılmaya çalışılmıştır.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

14.04.2021

Marş Motoru Kömürü Bittiği Nasıl Anlarım

19.02.2021

Kar Zinciri Nasıl Takılır

01.06.2022

Trafik Kazası Kusur Oranına Nasıl İtiraz Edilir

10.05.2022

Antalya Manavgat Sürücü Kursları - Manavgat Ehliyet Kursları