Radyatör Fanı Sürekli Çalışıyor Çözümü Nedir

ABONE OL
Radyatör Fanı Sürekli Çalışıyor Çözümü Nedir

Arabada fan sürekli çalışıyor sorunu yaz ya da kış yaşanan problemlerden bir tanesidir. Eğer bir araç radyatör fanı sürekli çalışıyor ise bunun farklı sebepleri olabilir. Fan sürekli çalıştığında ise aracın aküsüne ciddi bir yükün binmesine ve bu da akünün zamanından önce bitmesine neden olacaktır.

Radyatör Fanı Sürekli Çalışıyor ise

Kısa mesafede fan çalışması sıklıkla yaşanan problemler arasındadır. Otomobillerdeki fan iki kademelidir. İlk kademe de fan yavaş hareket eder ve ikinci kademeye geldiğinde hızlı dönerek aracın soğumasını sağlar. Eğer aracın sıcaklığı düşük ise ve fan müşürü sürekli olarak dönüyorsa bu arızanın hemen onarılmasını gerektirir. Çünkü sürekli çalışan fan yukarıda da belirttiğimiz gibi akünün bitmesine neden olacaktır.

Araç Durduktan Sonra Fan Çalışıyor İse

Kontak kapalıyken fan çalışıyor olması günümüz otomobillerinde normal olarak karşılanır. Çünkü araç stop etmiş olsa bile motor içindeki suyun soğuması için fan devreye girer ve kısa bir süre sonra durur. Eğer bir süre sonra durmuyor ve sürekli çalışmaya devam ediyorsa bu durumda hemen aracın bir ustaya baktırılması gerekir.

Klima Açıkken Fan Sürekli Çalışıyor İse

Klimanın açık olması halinde fan sürekli olarak çalışıyorsa bu normal bir durumdur. Çünkü araç kliması açıldığı zaman radyatöre gereken hava akışının düşük devir bir fan ile yapılması gerekir. Yani siz klimayı açtığınızda fan düşük devirde çalışmaya devam eder. Kısacası klima açıkken fan sürekli çalışıyor ise bu normal bir durumdur.

Radyatör Fanı Sürekli Çalışırsa Ne Olur?

Motor soğukken fan çalışıyor ise bu durumda araçta bir sorun var demektir. Çünkü fan aracı stop ettikten bir süre sonrasında durması gerekir. Bu işlemin amacı motor suyunun soğutulmasıdır. Dolayısıyla fan kapanmak için devreye girmiyorsa o zaman bir ustaya göstermeniz faydalı olacaktır.

Sonuç:

Fanın görevi aracın motorunun soğutulmasını sağlamaktır. Eğer fan yeterince görevini yerine getiremiyor ya da sürekli olarak çalışmaya devam ediyorsa bu hem akünün zarar görmesine hem de fan motoruna fazla yük binmesine neden olur. Sorun düzeltilmezse arızanın boyutları da maddi olarak daha yüksek olmaya başlayacaktır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

23.10.2020

Drift Yapma Cezası Ne Kadar

31.03.2021

Araç Radyatör Bakımı Nasıl ve Ne Zaman Yapılır

17.11.2021

Ehliyet Sınav Yeri Nasıl Öğrenilir

09.08.2021

Yakıt Enjektör Temizleyici Nedir ve Nasıl Kullanılır