Plakadan Trafik Ceza Sorgulama Nasıl Yapılır

ABONE OL
Plakadan Trafik Ceza Sorgulama Nasıl Yapılır

Günlük yaşam içinde ulaşım en büyük ihtiyaçların başında geliyor. Bir yerden bir yere gitmek için toplu taşıma kullanan insanların yanı sıra kendi aralarını kullanan insanların sayısı da oldukça fazladır. Sürekli otomobil kullanan sürücüler ise beklemedikleri anda karşılaştıkları cezalar konusundan şikayetçi. Bu sebeple plakadan trafik ceza sorgulama nasıl yapılır? Merak ediyorlar. Biz de bu makalemizde araç plakasına yazılan cezaların nasıl sorgulanması gerektiğine dair bilgiler verelim istedik.

E-Devletten Ceza Sorgulama

Kişinin TC kimlik numarası ve belirlediği şifresini kullanarak kendi hakkında önemli bilgilere ulaşabildiği sorgulama aracı olan E-devlet trafik cezası sorgulama sistemi üzerinden cezanızı öğrenebilmeniz mümkün. Cezanızın ne kadar olduğunu öğrenebildiğiniz gibi isterseniz e-devlet trafik cezası ödeme işlemini de yine sistemden yapabiliyorsunuz.

Araç plakasına yazılan ceza ödeme işleminde e-devlet ya da bankaların mobil bankacılık şubelerini tercih edebilirsiniz. Ancak cezanızı ödeyebilmeniz içinde ne kadar borcunuzun olduğunu ya da borcunuzun var olup olmadığını bilmeniz gerekiyor. Sorgulama yapabilmeniz içinde aşağıdaki işlemi gerçekleştirmeniz gerekiyor.

Plakadan trafik ceza sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Plakadan trafik cezası sorgulaması yaptığınızda son bir yıl içinde kesilmiş olan tüm cezaları görebiliyorsunuz. Bu işlemi yukarıda da belirttiğimiz gibi e-devlet üzerinden ve diğer farklı platformlardan yapabiliyorsunuz.

GİB Üzerinden Sorgulama

Gelir İdaresi Başkanlığı üzerinden de borcunuzun olup olmadığını sorgulayabilirsiniz. Bunu SMS yoluyla yapmanız mümkün. Bu yöntemi tercih ettiğinizde yapmanız gereken aracın plaka numarasını, tescil tarihini ve TC Kimlik numaramızı yazarak 1189’a göndermek olacaktır.

Mesaj Gönderim Şekli> TPC PLAKANO TESCILTARIHI TCKNO

Son yöntem ise Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesi üzerinden sorgulama işlemini yapmak gerekiyor. Bu işlem sonrasında hem plakanıza hem de ehliyetinize yazılmış olan tüm cezaları görebiliyorsunuz. Sorgulama işlemini gerçekleştirebilmeniz için adınız, soyadınız, kimlik numaranız ve doğum tarihinizi girmeniz gerekiyor. Bu işlem sonrasında doğrulama yapmanız gerekiyor.

Trafik Ceza Ödeme İşlemleri Nasıl Gerçekleştirilir?

Yukarıdaki platformlardan sorgulama işleminizi gerçekleştirdikten sonra trafik cezası ödeme işleminizi de gerçekleştirebilirsiniz.

İnternet sayesinde trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri artık çok daha kolay ve pratiktir.

Ehliyet ve otomobil haberleri konusunda merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

21.09.2020

Araç Motor Yağı Nasıl Kontrol Edilir

29.07.2022

Emniyet Şeridi İhlali Cezası Ne Kadar? 2022

30.06.2021

En İyi Sürücü Kursu Nasıl Seçilir

23.10.2020

Fahri Trafik Müfettişi Ne Demek