Özel Servis Garantiyi Bozar mı

ABONE OL
Özel Servis Garantiyi Bozar mı

Garantili aracınız varsa yetkili bir serviste araç bakımı yaptırmanın pahalı olduğunu da bilirsiniz. Bunun için sıfır araç sahiplerinin merak ettiği soru özel servis garantiyi bozup bozmayacağı konusunda olmuştur. Biz de bakımı gelmiş ya da yaklaşmış olan sürücülerin bu merakını gidermek adına özel serviste yapılan periyodik bakımın aracı garanti kapsamına çıkarıp çıkarmayacağına dair bilgilendirme yapalım istedik.

Sıfır Aracın Garantisini Özel Servis Bakımı Bozar mı?

Sıfır araç alınırken satış esnasında bakımların mutlaka yetkili servislerde yapılması gerektiğine dair uyarılarda bulunulur. Bunun nedeni ise aracı satan yerin muhtemelen kendi servisinin olmasıdır. Bu nedenle aslında bu sorunun yanıtı olarak hem evet hem de hayır yanıtını vermek mantıklı olacaktır. Peki, neden mi evet?

Otomobil üreticileri bir aracın garanti kapsamında çıkmaması için yapılan işlemlerin ne olduğunu, doğru olup olmadığını, kullanılan parçaların orijinal olup olmadığının mutlaka bilinmesini ister. Bunun için eğer siz aracınızı özel serviste bakıma sokarsanız ve yapılan işlemlerle ilgili fatura alıp fatura üzerinde kullanılan parçalar, bu parçaların kodları hakkında bilgileri işletmezseniz bu durumda üretici firma aracınızı garanti kapsamından çıkarır. Diğer bir yanıt ise aracın garantisinin bozulmayacağı yönündedir. Burada da dikkat edilmesi gereken şey yapılan tüm işlemlerin detaylı bir şekilde kodlar ve marka kullanılarak yazılmış olmasıdır. Bu sayede aracınız hukuki olarak garanti kapsamı dışına çıkmayacaktır.

Özel Serviste Bakım Daha mı Karlı?

Aracınızı yetkili servise götürerek bakımlarını yaptırdığınızda muhtemelen yetkili servisten yarı fiyat daha aza mal etmiş olacaksınız. Yetkili bir servis sizden periyodik bakım için 2 bin TL istemişse özel serviste 1000-1500 TL arasında bir ödeme yaparsınız. Bu da Türkiye şartlarında güzel para demektir.

Yetkili Servisin Avantajı Ne?

Yetkili serviste yaptırdığınız tüm işlemleriniz garanti altında olduğu gibi yapılan işlemlerin tamamında orijinal parçalar kullanılır. Bu da aracınızın daha güvende olması ve harcadığınız para yüksek olsa da karşılığını almış olduğunuz anlamına gelir.

İster özel olsun ister yetkili servis mutlaka aracınızın periyodik bakımını düzenli olarak yaptırmalısınız.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

12.05.2021

Direksiyon Pompası Nedir? Arıza Belirtileri Nelerdir

13.04.2023

TOGG Fiyat Listesi Nisan 2023

27.09.2022

İkinci El Otomobil Alırken Kilometrenin Önemi Nedir

21.08.2020

Sürücülerin Yolcu İndirip Bindirirken Uyması Gereken Kurallar Nelerdir